У Локачах провели акцію з нагоди звільнення та повернення полонених до України

16 Вересня 2019, 15:38
1282

У Локачинській районній державній адміністрації опустили прапор військово-морських сил Збройних сил України для передачі в Музей морського флоту міста Одеси.

Нагадаємо, що 7 вересня стало визначним днем для України, бо саме цього дня після тривалих переговорів відбувся обмін українських в'язнів на російських, – інформує сектор внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Всього додому повернулося 35 українців, в тому числі  усі 24 українських моряки. 

Інцидент у Керченській протоці відбувся 25 листопада 2018 року, коли кораблі ВМС України здійснювали перехід з Чорного до Азовського моря. В районі Керченської протоки їх зупинив російський танкер, що перегородив прохід під побудованим окупаційною владою керченським мостом. Українські кораблі зазнали нападу з боку сил ВМФ Росії та Берегової охорони РФ –  протаранили буксир «Яни Капу», а поза 12-мильною зоною українські артилерійські катери супроводу були обстріляні.

Усі три українські судна захопили росіяни. У полон потрапили 24 моряки, 6 із яких – поранені. 25 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити 3 судна і всіх членів екіпажів. Після збігу місяця, відведеного на інформування про виконання рішення трибуналу, Росія продовжила утримання моряків. 

«Справжній мир обов’язково настане на нашій землі. Гарантувати мир може лише боєздатна армія – наша українська, патріотична, добре навчена, добре вишколена, добре озброєна, добре вдягнута… Ми – кращі  в світі!» – зазначив голова райдержадміністрації Віктор Дудечко.

Нагадаємо, у Локачинській РДА 11 грудня 2018 року підняли прапор військово-морських сил України, який майорів поруч із державним стягом поки українські моряки не повернулися з російського полону. Тепер символ Всеукраїнської акції на підтримку полонених моряків передали на зберігання в Музей морського флоту міста Одеси.

Право опустити прапор військово-морських сил Збройних сил України для передачі в Музей морського флоту міста Одеси надали сержантці Маковській Ірині.

Коментарі
17 Вересня 2019, 01:01
Не сержанту а ефрейтору
17 Вересня 2019, 01:02
Не сержанту а ефрейтору
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024