Як не нервувати, коли вашому школяру терміново знадобився реферат

18 Вересня 2019, 12:34
3196

Якісні реферати та наукові роботи школяру допоможе робити багатофункціональний пристрій, що об’єднує принтер, сканер та копір.

Хто з батьків школярів не потрапляв у таку ситуацію: пізній вечір, а дитина раптом згадує, що на ранок потрібно виконати реферат, від якого залежатиме оцінка в семестрі, або підготовити презентацію чи роздаткові матеріали для творчого семінару на весь клас? Навіть найвідповідальніші школярі часом відкладають виконання завдань до останнього моменту – або нелюбов до певного предмету, або загальне навантаження можуть призводити до таких ситуацій доволі часто. Цей випадок – один із тих, коли в пригоді стане доступний цілодобово принтер, а також сканер для роботи з фотографіями чи копір, щоб розмножити навчальну літературу.

І чим частіше трапляються такі випадки, тим зрозуміліше, що потрібно купити МФУ для школи на Kasta, бо окремо купувати всі потрібні для школяра прилади значно дорожче.

Лазерний чи струменевий, кольоровий чи монохромний?

Сучасні багатофункціональні пристрої мають відмінності за моделями та принципом друку. Друк – основна функція, заради якої варто купувати персональний пристрій. Принцип друку, що застосований у вашому пристрої, впливатиме на швидкість роботи, вигляд документів і вартість витратних матеріалів.

Лазерний МФУ друкує за допомогою спеціального порошку, який запікається на папері та формує якісне зображення. Загальні переваги лазерних багатофункціональних пристроїв:

  • висока швидкість друку;
  • гарна якість друку, максимально наближена до оригіналу;
  • велика кількість примірників, що можна надрукувати на одному картриджі.

Струменевий пристрій, що працює із застосуванням чорнил, частіше використовують для кольорового друку, тому що вартість друку одного кольорового примірника на лазерному принтері все ж таки буде вищою. Але струменевий принтер має деякі недоліки: нижча швидкість друку, шумність, при нерегулярному використанні чорнила можуть засихати і потрібно буде міняти картридж. Але є і переваги, основна з яких – дешевий кольоровий друк та демократична ціна на пристрої такого типу. Якщо вам потрібно часто роздруковувати кольорові фотографії, то струменевий тип друку буде оптимальним.

Додаткові функції та неочевидні деталі

Купуючи багатофункціональний пристрій для школи, звертайте увагу, які функції, крім принтера та сканера, є у моделі. Наприклад, до пристрою може входити факс, якого школяр не потребує. Краще вибрати модель з копіром.

Також пристрої можуть мати такі додаткові опції:

  • зміна масштабу зображення;
  • роботу в мережах Wi-Fi, USB, Ethernet, Bluetooth (навіть без застосування комп’ютера);
  • друк безпосередньо з фотокамер та карт пам’яті.

Також при виборі принтерів слід ретельно розрахувати ціну витратних матеріалів до конкретної моделі та собівартість одного друкованого аркуша. Ціну та види картриджів, а також інших витратних матеріалів можна промоніторити на Kasta.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024