Головний рятувальник Локачинщини з нагоди професійного свята поділився хорошими моментами нинішнього року

22 Вересня 2019, 15:40
3051

З нагоди Дня рятувальника у Локачах відбулися урочистості, які провели 17 вересня.

Колектив районної пожежно-рятувальної частини привітали представники районної та селищної влади, а також депутат обласної ради Михайло Скопюк.

Нині у цій службі працює 28 людей, серед них – 23 рятувальники, які беруть безпосередню участь у ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій. До слова, з початку нинішнього року на території Локачинщини трапилось 28 пожеж, що на 60 відсотків більше, ніж торік за аналогічний період. Основною причиною їх виникнення у приватному секторі є необережне поводження з вогнем (46 відсотків від загальної кількості нещасть), порушення правил пожежної безпеки при облаштуванні та експлуатації електроустановок (зафіксовано 8 таких випадків), порушення правил пожежної безпеки при користуванні печами (4 випадки).

Як зауважує начальник районного сектору управління ДСНС Руслан Лишук, загальний показник пожеж зріс саме за рахунок частих загорянь в екосистемах. Відтак, в ході виїзних профілактичних рейдів (таких було проведено аж 64) виявлено і притягнуто до адміністративної відповідальності 21 особу, яка здійснювала спалювання залишків сухої рослинності.

Головний рятувальник району з приємністю констатує, що якихось масштабних пожеж за цей період не трапилось. Власне, у своє професійне свято Руслан Васильвич вирішив більше зупинитись якраз на хороших подіях. Одна із них, каже, – гідне проходження комплексної перевірки оцінки діяльності районної ланки Волинської територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту. Потішило начальника і те, що працівники підрозділу нещодавно добре себе зарекомендували на обласних змагання з пожежно-прикладного спорту, зайнявши почесне п’яте місце.

Неабиякою приємністю на початку року стало суттєве підвищення державою заробітної плати рятувальникам. Також вогнеборці нині мають реальну можливість отримати за спеціальною державною програмою житло на умовах пільгового фінансового лізингу. До речі, на Волині вже кілька десятків людей скористалось такими перевагами. Планують це зробити і наші рятувальники (окремі вже навіть написали відповідні заяви). Ці мотивуючі фактори, переконаний Руслан Васильович, стимулюватимуть колег до ефективнішої роботи.

Ще одна маленька приємність, про яку в розмові він згадав: покращення матеріально-технічної бази місцевої пожежної частини. Зокрема, за кошти селищного бюджету було придбано нову бензопилу, а за гроші районного – кілька пожежних рукавів. Нині в адмінприміщенні проводяться внутрішні ремонтні роботи: вкладають керамічну плитку в пункті зв’язку та кімнатах для відпочинку і прийому їжі.

Очільник локачинських рятувальників зазначає, що вагому допомогу в ліквідації надзвичайних ситуацій надають команди місцевих пожежних охорон, що діють у Затурцях, Війниці та Привітному. Чимало теплих слів він адресував й усім пенсіонерам та ветеранам пожежної охорони, які працювали на цій нелегкій ниві.

З нагоди професійного свята, за зразкове виконання службових обов’язків, особистий внесок у справу захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру кращим рятувальникам представники влади вручили відзнаки. Зокрема, Почесною грамотою обласної ради нагородили Руслана Лишука.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024