Линів: як відзначали 145 річницю місцевого храму

30 Вересня 2019, 14:28
4893

Керуючий Володимир-Волинською єпархією Преосвященний єпископ Матфей з архіпастирським візитом відвідав Свято-Михайлівську парафію у селі Линів Локачинського благочиння.

З нагоди 145 річниці храму та 30-ї річниці його відновлення, архієрей очолив святкову Божественну літургію, – інформує Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України.

На церковному подвір’ї архіпастиря зустріли парафіяни й піднесли хліб-сіль та квіти.

Під час літургії Його Преосвященству співслужили: благочинний Локачинської округи прот.Василь Кравець, настоятель прот. Павло Шевчук та запрошене духовенство.

Після Богослужіння владика Матфей звернувся до вірян з проповіддю в якій розповів про значення храму для християн, а також привітав настоятеля з 25-ю річницею його служіння на парафії.

Депутатом обласної ради було вручено настоятелю Почесну грамоту обласної ради та цінний подарунок. У свою чергу, от. Павло подякував владиці та духовенству за спільну святкову молитву. Богослужіння завершилось традиційним хресним ходом навколо церкви з читанням уставних Євангелій.

В цей день владика Матфей був присутній на концерті, що відбувся у місцевій школі. Учні перед присутніми виступили зі святковою духовно-патріотичною програмою. Також архіпастир оглянув виставку ікон, які учні вишивають бісером та відвідав музей історії села.

1


1

2

1

2

2

2

1


1

2

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024