За круглим столом у Павловичах обговорили «Збереження та вшанування історичної пам’яті»

02 Жовтня 2019, 09:40
2507

У Павловичівській ЗОШ І-ІІІ ст. провели круглий стіл на тему: «Збереження та вшанування історичної пам’яті».

Захід пройшов 1 жовтня, – інформує заступниця директора Павловичівської школи та вчителька історії Наталія Дудка.

До круглого столу запросили науковців, вчителів історії району, працівників музеїв, бібліотекарів, представників гуманітарних відділів ОТГ.

Метою заходу було привернення уваги до місцевої історії, збереження об’єктів культурної спадщини, організації роботи з місцевими пам’ятками, популяризації історичної минувшини.

Презентувала досвід роботи школи Поліщук Н.Ю., вчителька української мови та літератури.

В рамках теми круглого столу, Сущук О.П., к.і.н., голова Волинської обласної організації «Українського товариства охорони пам'яток історії та культури», м.Луцьк, порушила тему «Меморіали та пам’ятники: проблеми та перспективи розвитку».

Савчук Л.В., головна інспекторка відділу освіти Локачинської райдержадміністрації охарактеризувала роль шкіл району у збереженні історичної спадщини.

Про досвід роботи з проектної роботи на тему: «Історія однієї громади: збереження минулого заради спільного майбутнього», під керівництвом Дудки Н.З., з, поділилася Пирог В., учениця 11 класу в ході якого Дудка Н.З. презентувала методичну розробку на тему: «Місця пам'яті як об’єкти туристичних маршрутів для учнів шкіл: методика проведення».

На завершення плідної праці, провели екскурсію селом Кисилин, учнями Павловичівської школи, які  показали, як саме здійснюється вшанування пам’яті на Меморіалі жертв Голокосту.

Як підсумки круглого столу, винесли рекомендації:

  • Прививати учням району  повагу до полікультурної спадщини України, активно залучати всіх членів суспільства до її вшанування та збереження.
  • Розробити туристичний путівник селами району з метою популяризації  їх історичної спадщини.
  • Привернути увагу місцевих чиновників по збереженню та вшануванню історичної пам’яті в районі.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024