Місцеві бюджети отримають додаткові гроші на підтримку освіти та медицини

26 Жовтня 2019, 12:37
1081

Місцеві бюджети отримають додаткову дотацію на підтримку освітньої та медичної галузі. Адже в обласному бюджеті нерозподіленими залишилися ще 42,5 мільйонів гривень дотації.

Питання розподілу та використання цих коштів розглянули під час обговорення проєкту на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики за участю т.в.о голови обласної державної адміністрації Олександра Киричука та голови обласної ради Ірини Вахович, яке відбулося 22 жовтня 2019 року.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк розповів, що розподіл додаткової дотації має бути підтриманий депутатами обласної ради та погоджений розпорядженням Кабінету Міністрів України.

«Департамент фінансів ОДА уже підготував пропозиції розподілу додаткової дотації. Зокрема, 10 відсотків спрямовується місцевим бюджетам, у яких власні доходи загального фонду за підсумками 9-ти місяців 2019 року невиконані, або рівень виконання власних доходів у яких є нижчим, від середнього показника,» – зазначив головний фінансист області.

Також кошти дотації можуть бути спрямовані органам місцевого самоврядування на поточне утримання й заробітну плату обслуговучого персоналу загальноосвітніх навчальних закладів та на оплату комунальних послуг і енергоносіїв закладів медицини.

«Основна сума фінансової допомоги, а саме 60 відсотків, розподілена між місцевими бюджетами пропорційно до кількості учнів, що здобувають загальну середню освіту у навчальних закладах. Окрім цього, дотаційні кошти будуть спрямовані на видатки освітньої галузі тих адміністративно територіальних одиниць, у яких динаміка зростання кількості учнів є вищою від середнього обласного показника. Це 20 відсотків коштів нерозподіленого обсягу дотації,» – пояснив директор департаменту фінансів ОДА. 

Аби кошти швидше потрапили до місцевих бюджетів та безперешкодно були використані до закінчення 2019 року голова постійної комісії обласної ради Михайло Імберовський закликав депутатів підтримати запропонований ОДА розподіл невикористаних дотаційних ресерсів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39