В Крухиничах прокладають новий водопровід: до нього вже під’єднали восьмиквартирний будинок і дитячий садок

26 Жовтня 2019, 11:09
3306

Часті прориви труб, неякісна вода, малий тиск – певною мірою такі негаразди на водозаборах є чи не у кожному селі.

Причина, зазвичай, криється в застарілому обладнанні, яке використовується ще з радянських часів. Воно вже давно вичерпало свій ресурс і періодично дає збій. Тож, єдиним ефективним виходом із ситуації може стати модернізація водопровідних мереж.

Настільки це затратний і тривалий процес добре знають у Крухиничах. Втомившись «латати» постійні прориви і вживати воду з високим вмістом заліза, з ініціативи та сприяння місцевої сільської ради торік там провели реконструкцію одного із водозаборів і почали ложити по селі нові труби.

«Спочатку ми демонтували одну із башт, яка була діюча і попередньо рідко використовувалась, почистили її, пофарбували і встановили в іншому місці. А далі взялися за будівництво нового водогону протяжністю 1500 метрів. Ці роботи виконувались коштом сільського бюджету при співфінансуванні з обласною радою (50 на 50). Загалом вони обійшлися майже в 400 тисяч гривень», – розповідає Крухиничівський сільський голова Руслан Познякевич.

Та це були тільки перші етапи, а правильніше сказати – черги. Цієї осені в селі знову активно працювала спецтехніка, тож на деяких вулицях можна побачити свіжо закидані канави.

«Коштом сільської ради (а це 80260 гривень) вдалося прокласти ще 380 метрів водопроводу. Нещодавно до нього під’єднали єдиний в Крухиничах багатоквартирний будинок і місцевий дитячий садок. Скоштувати воду з нового водозабору (до речі, за висновками експертів – якісну) у своїх оселях зможуть також жителі вулиці Шкільна, які нині активно «врізаються» в мережу», – каже сільський голова.  

В перспективі такі роботи продовжуватимуться, адже, як зауважив Руслан Познякевич, новий водозабір здатен обслуговувати половину села.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024