У Луцьку попрощалися із першим «губернатором» Волині, який був родом з Локачинщини

04 Листопада 2019, 15:32
1212

У Луцьку попрощалися з першим керівником державної виконавчої влади області та головою облради Володимиром Блаженчуком, який родом з Локачинського району.

Траурна церемонія відспівування новопреставленого Володимира Блаженчука розпочалася 3 листопада о 14.00 в Луцькому Свято-Троїцькому кафедральному собору Православної церкви України, – повідомляє Волинська газета.

Попрощатися з уродженцем села Холопичі Локачинського району Володимиром Блажченчуком. який після роботи в місцевому колгоспі закінчив Горохівський сільгосптехнікум, був першим секретарем Волинського обкому ЛКСМУ і другим секретарем обкому КПУ, головою облради і облвиконкому, в період ГКЧП – активним противником московських путчистів, а після здобуття Україною Незалежності – Представником Президента України у Волинській області (посада, аналогічна нинішньому голові облдержадміністрації, – ред.), українським дипломатом у Польщі та Грузії прийшли не тільки рідні та близькі покійного.

Після прощання з Володимиром Блаженчуком траурна процесія відбула на кладовище в село Гаразджа Луцького р-ну, де й упокоївся його прах.

Нагадаємо, що Володимир Іванович помер 2 листопада внаслідок важкого невиліковного онкозахворювання.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024