Як вплинула децентралізація на розвиток Затурцівської громади

06 Листопада 2019, 09:13
Володимир Патійчук 1282
Володимир Патійчук

Децентралізація неабияк вплинула на розвиток Затурцівської громади, яку створили в грудні 2017 року.

За цей час її жителі вже відчули переваги реформи, – інформують у Локачинській районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

Завдяки сприянню сільського голови Володимира Патійчука спорудили інклюзивно-ресурсний центр при сільській раді, який обслуговуватиме не лише цю громаду, але й Торчинську, Смолигівську, Привітненську, Війницьку ОТГ.

Читайте також: Дві ОТГ району отримають землю у власність.

Також створили комунальне підприємство «Затурцівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини».

У Затурцівській громаді планують встановити 14 вітроенергетичних установок поза межами населених пунктів – за 700 метрів від найближчої житлової забудови села Гранатів.

Нагадаємо: Як у Затурцях відзначали храмове свято.

Володимир Патійчук зазначає, що виробництво електроенергії за рахунок вітру дозволить забезпечити екологічно чистою електроенергією, створити нові робочі місця й інвестувати в місцеву економіку.

За підтримки районної філії Волинського обласного центру зайнятості упродовж цього року уклали 8 договорів на громадські роботи, залучили 10 безробітних, також сприяли в укомплектуванні 8 робочих місць на постійній основі.

Читайте також: У Затурцівській школі-інтернаті побували поліцейські.

«Від ефективності роботи органу місцевого самоврядування залежить якість життя та добробут моїх односельчан. Ми відремонтували дорогу, впорядкували територію, освітлили вулиці. А головне – у нас є центр для особливих діток та амбулаторія. Ось приклад, у чому це має вимірюватись», – резюмує Володимир Патійчук.

До теми: Як рухається будівництво Затурцівської амбулаторії  та На скільки зросла динаміка власних надходжень у Затурцівській ОТГ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024