Школяр з Павлович змагався на конкурсі юних інформатиків у Луцьку

22 Листопада 2019, 10:29
2255

У Луцьку розпочався обласний конкурс юних інформатиків та аматорів комп’ютерної техніки, на який протапив і школяр з Павловичівської школи – Максим Голдун.

Діти виконували конкурсні завдання і презентували домашні роботи в номінаціях офіс-менеджмент, програмування та вебдизайн, – інформує Волинь.ЮА

27 учасників, хлопців та дівчат віком від 14-ти до 18 років приїхали до Луцька на конкурс інформатиків. Третю годину поспіль 16-тирічний Максим Голдун не відриває очей від комп’ютера. На моніторі нулі та одиниці. Школяр розповідає, приїхав з Локач, за перемогою у номінації програмування.

Максим Голдун, учасник конкурсу:

«Я на цей конкурс вже їзджу не перший рік. Я був минулого року. Точно у цьому ж кабінеті, у цій самій номінації. Проте минулого року я нажаль не зайняв місце, але я не засмутився і цього року надіюсь може якесь місце займу. Я обрав професію програміста і ось зараз я навчаюсь цій справі. Я цим займаюся кожен день. На жаль в нас немає таких гуртків. Я змушений виконувати сам це все. Робити програми, прилади».

Школярі з різних районів області розмістилися у трьох кабінетах центру науково-технічної творчості учнівської молоді. У цьому залі змагаються майбутні вебдизайнери. У сусідньому програмісти. Учасники мають виконати конкурсне завдання за 4 години – каже завідувачка інформаційно-технічного відділу центру Тетяна Оксіньчук.

Тетяна Оксіньчуr, завідувачка інформаційно-технічного відділу Центру науково-технічної творчості:

«Конкурс складається з трьох частин. Попередньо діти надіслали виконані завдання на відповідну тему. Друга складова, це те що ви можете спостерігати. Це виконання конкурсного завдання. Користуючись тим, що ми можемо оцінити дітей, які представили свої роботи на цьому конкурсі, ми їх презентуємо на інші всеукраїнські конкурси».

Переможців у трьох номінаціях обиратимуть члени журі. Роботи конкурсантів, каже  Тетяна Оксінчук розглядатимуть кілька днів. Тоді й оголосять переможців конкурсу.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024