У райдержадміністрації розповіли, чому та на скільки здешевіла сільськогосподарська продукція

25 Грудня 2019, 10:28
2974

Попередній аналіз показав, що ціни дійсно дещо впали.

Як зауважила начальниця агропромислового розвитку РДА Ярослава Дмитришин, для прикладу, пшениця, у порівнянні з минулим роком, здешевіла на 26 відсотків, кукурудза – на 23, соя – на 29, ріпак – на 10. І навіть картопля, яка у час збору урожаю досягала рекордної вартості (понад десять гривень за кілограм), нині здала свої позиції через її поставки з Білорусі та Єгипту.

«Проблема у неврегульованому та мінливому ринку. Аграріям тепер не доводять жодних планів щодо необхідності вирощування тих чи інших культур. Тож, по суті, вони змушені покладатись на власну інтуїцію та досвід попередніх років», – зазначила Ярослава Дмитришин.

Читайте також: Старозагорівська громада отримала у власність майже сім гектарів землі.

Розповідає, що далеко не завжди виходить, що коли минулого сезону була висока ціна, скажімо, на сою чи ріпак, то і того так буде.

«Крім того, більшість фермерів потрапляють певною мірою в залежність від постачальників мінеральних добрив, засобів захисту рослин та дизпалива, яким, згідно з укладеними договорами, потім зобов’язуються реалізовувати продукцію на не найвигідніших умовах», – додає Ярослава Омелянівна.

Читайте також: Локачі: з аграріями району обговорили земельні питання.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024