Локачі: як оцінили роботу голови районної ветеранської організації

25 Грудня 2019, 11:45
2072

Нещодавно в приміщенні районного будинку культури відбулася звітно-виборча конференція районної ветеранської організації.

У ній взяли участь і представники влади району та селища. На жаль, членів організації, яка вважається однією з найчисельніших в районі, зібралося не багато. І це не дивно, адже ці люди уже в літах.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять ветеранів, які вже покинули земне життя. Під час свого виступу голова районного ветеранського об’єднання Юрій Босак (він очолює згадану організацію вже 20 років) зазначив, що за звітний період (а це 5 років) відійшли у засвіти колишній заступник голови районної ради Микола Блажко, колишній голова райдержадміністрації Петро Стасюк, заступник голови районної організації ветеранів Афанасій Бугайчук, голови первинних осередків Михайло Артем’єв, Юрій Гурський, Дмитро Душейко та інші. Також було відмітили, що на Локачинщині нині проживає лише чотири фронтовики Другої світової війни.

Юрій Босак розповів про основні напрямки діяльності ветеранів району. Зокрема, він повідомив, що члени їхньої організації долучались до волонтерського руху, зокрема брали участь у заготівлі продовольства і теплих речей для потреб військовослужбовців. Окремі ветерани також побували на зльотах шкільних загонів «Доброти». Учнями та жителями сіл упорядковуються могили та поховання радянських солдатів, знайдені на території району у різні часи.

На засіданні багато говорилось й про досягнення народного аматорського хору ветеранів «Осіннє золото», який діє в районі вже тринадцятий рік. Юрій Босак вважається «хрещеним батьком» цього колективу, тож приклав чимало зусиль, щоб самодіяльні артисти побували з виступами у різних куточках області і навіть кілька разів взяли участь у передачах «Надвечір’я» та «Фольк-мюзік» на столичному телеканалі.

Власне, здебільшого саме учасники цього колективу давали оцінку діяльності голови ветеранської організації. На конференції виступили Таїсія Кофан, Василь Балас, Раїса Грицюк та незмінний керівник хору Ярослав Матулько. Вони пригадували цікаві гастрольні моменти, дякуючи за посильну допомогу у реалізації творчих задумів районній владі, депутату обласної ради та керівнику освітян району.

Треба відмітити, що роботу Юрія Босака схвально оцінили не тільки хористи, а і голова районної організації інвалідів Василь Ситник, перший заступниця голови райдержадміністрації Наталія Сафронова, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Олексій Комар, селищний голова Богдан Іус. На конференції йому вручили Подяку райдержадміністрації та подарунок від учасників «Осіннього золота». Також Юрія Івановича вп’яте переобрали головою районної організації ветеранів.


 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024