Як навчаються у Заячицях за програмою Нової української школи

01 Січня 2020, 09:32
3624

Завітавши до загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів села Заячиці, дізнавалась, в яких умовах здобувають знання учні першого класу, чи забезпечені необхідними матеріалами та приладдям, яких успіхів досягли за три місяці, навчаючись за програмою Нової української школи.

Першокласників у заячицівській школі – п’ятеро. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Один учень доїжджає із сусідніх Рогович. У класі – тепло і затишно. Придбані на кошти державного бюджету новенькі одномісні парти, дидактичні матеріали, комп’ютерне обладнання (ноутбук, принтер, ламінатор), вчасне забезпечення підручниками та зошитами створили дітям сприятливу для навчання атмосферу.

 

 

 

 

 

 

Читайте також: Як у Шельвові навчаються в Новій українській школі.

Проблему відсутності Інтернету у школі вчителька Юлія Паламарчук вирішує за допомогою модему. Здобувати знання допомагають сучасні куточки, що оселилися на стінах класної кімнати, як-от «Доброго ранку», «Ранкове коло», «Ми – діти світу», «Куточок настрою», «Коло вибору», «Як будемо сьогодні вітатися». Класна керівниця створила також навчальні осередки: творчості, усамітнення, відпочинку, куточок новин, бібліотечка, тематичний, ігровий.

«Серед найулюбленіших у дітвори – творчий та ігровий куточки. Килимок, на якому бавляться, ми придбали з ініціативи й коштом батьків. За сприяння дирекції школи, маємо багато іграшок», – розповідає Юлія Леонідівна.

 

 

 

Читайте також: У Локачинському районі найгірше використали кошти для функціонування «Нової української школи».

 

 

 

Гра і навчатись допомагає маленьким школярикам: значно цікавіше і набагато швидше тоді опановувати програмний матеріал. Вчителька залюбки використовує на уроках «Шість цеглинок» - посібник для творчих занять, призначений для кожної дитини, застосовує різноманітні дидактичні ігри, моделює ситуації з додаванням руху, гумору, творчих завдань.

 

 

 

Читайте також: Конюхи: вчитель початкових класів Євген Тимощук розповів про тонкощі своєї роботи і власні життєві пріоритети.

 

 

 

До вподоби енергійній та допитливій дітворі і ранкові зустрічі, де вчаться вітатися, виконують вправи з психологічної гімнастики, граються, обмінюються інформаціями, ознайомлюються з планом подальшої роботи тощо. Відтак, налаштувавшись на позитивний робочий лад, приступають до занять.

Юлія Леонідівна на умови роботи не нарікає, адже у всьому відчуває підтримку дирекції школи, вчителів та батьків. Учнями своїми гордиться. Каже, що хоч і не завжди усе їм вдається, але є старанними, добрими, щирими. Оцінювання у першачків – вербальне. Найчастіше за успішно виконану роботу маленькі нушівці чують від учительки слова «Молодець», «Правильно», «Добре», «Старайся так і надалі».

 

 

 

 

 

 

Читайте також:Як вчаться за «Новою українською школою» у Павловичах.

«Діти прийшли до школи з різним рівнем знань і навиків. Тож працювати є над чим. Але вже за три місяці навчання всі вони помітно згуртувалися, стали уважнішими, вміють і люблять працювати в групах, набагато більше встигають зробити за урок, швидко переключаються з одного завдання на інше, особливо на уроці «Я досліджую світ», який є інтегрованим. Школярі добре знають назви місяців, ознаки пір року, які зміни відбуваються в рослинному і тваринному світах. Також серед основних навчальних здобутків слід виділити те, що вміють писати друкованими літерами, більшість вже володіє й рукописною технікою написання літер, додають і віднімають в межах десяти, поскладово читають, одна дитина вже опанувала техніку читання словами, добре дається усім звуко-буквений аналіз слів», – розповідає Юлія Леонідівна.

За словами вчительки, її діти були активними учасниками шкільних заходів, де проявили артистичні здібності і вміння художньої майстерності.
Приємно, що за такий малий навчальний термін першокласники багато чого навчилися. Але, як зауважує Юлія Леонідівна, щоб іти в ногу з вимогами нової навчальної програми, треба постійно примножувати старання та бути дуже наполегливими. Адже, навчатись в НУШ хоч і цікаво, але непросто.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

 
 
 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром