«Княже» варення та безліч сюрпризів: жителька Манькова розповіла про участь у проєкті «Поїхали з нами»

04 Січня 2020, 09:09
1355

Творчу життєву стежину Марта Похила з Манькова обрала недарма. Акторсько-режисерська діяльність – напрямок, де найбільше, як вважає, може реалізувати свої здібності, це те, чого прагне, завдяки чому почувається щасливою.

Саме тому і вступила до Волинського державного училища культури і мистецтва. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Успішно закінчивши навчання, певний час працювала методистом театрального жанру в Іваничах. Але вже шість років, як перебуває у декретній відпустці, даруючи всю свою турботу та увагу сім’ї.

Читайте також:  Жителька району Марта Похила взяла участь у проекті «Поїхали з нами».

«Рік, два і навіть третій – все ніби мене влаштовувалою. Зараз діти підростають і щоразу частіше не дає спокою думка: «Бути дружиною та мамою – чудово. А де «я»? Хочеться реалізуватись професійно. Разом з тим розумію, що роботу за фахом – режисера драматичного театру, у моєму селі знайти нелегко. Клуб у нас вже давно перестав функціонувати. Із задумом – бути керівником театрального гуртка в школі, також не склалося. Отож, зранку й до смерканку доводиться виконувати хоч і неважку, але таку рутинну роботу, не відчуваючи бажаного морального задоволення. Від цього життя стає нецікавим та одноманітним», – розповідає Марта. 

Читайте також: У Локачах підсумували успіхи проєктів «Територія майстерності» та «Успішна громада».

Аби дати волю таланту, Марта не упускає можливостей творчого спрямування. Відтак, у 2017 виборола титул «Волинська княжна», у 2019, взявши участь у конкурсі заміжніх красунь «Княгиня-берегиня», отримала перемогу в номінації «Княгиня краси». А нещодавно стала героїнею проєкту «Поїхали з нами», будучи готовою до нових перевтілень та нагоди дізнатись про те, чи зможе впоратися з міськими випробуваннями, реалізуватись у новій роботі, та й взагалі, чи вистачить сил почати жити по-новому.

Обов’язковою умовою участі в проєкті, як зазначили його ініціатори та ведучі Наталія Войтович та Ірина Дяченко, є дотримання правил на зразок: радіти життю, говорити тільки правду, плакати лише від щастя, бути готовою до творчих випробувань. Звичайно, Марта пристала на такі позитивні пропозиції.

Луцьк вітав нашу землячку новими враженнями. Цікавою та пізнавальною виявилась зустріч із психологом. Пізніше відчуття польоту отримала від занять флайт-йогою (такий вид спорту сприяє не лише оздоровленню, а й омолодженню організму). Масу приємних вражень молодій панянці подарував центр естетичної медицини.

Читайте також: Освітній проєкт у Локачах зібрав активних підлітків. ФОТО

Зважаючи на біографію Марти, організатори проєкту не могли оминути її театральну і режисерську діяльність. З таких міркувань і поспішили на фестиваль «Мандрівний вішак», де учасницю чекало спеціальне завдання – стати співведучою дійства. Із запропонованою роллю красуня впоралась успішно, хоча, як зізналась: без хвилювань не обійшлося.

Справжньою зіркою Марта почувалася, отримавши послуги стиліста в магазині брендового одягу «Андре Тан», а також професіоналів, які попрацювали над її вечірнім макіяжем та зачіскою.

Враховуючи думку ведучих та експертів, підмітили, що молодій жінці варто поєднати блогерство, творчість, заробіток, молодість, бажання та ідею. Оскільки Марта – «Княжна Волині – 2017», відповідно і задум «княжий» підготували. А реалізовувати його поїхали на європейську кухню одного з ресторанів.

«Знаємо, що ти вмієш готувати варення. А зараз в соцмережах дуже актуальною є екотема. Отож, ми розкажемо, як можна зробити сторінку в Інстаграмі, аби ти змогла оприлюднювати свої творчі напрацювання. Також розробили спеціальну авторську етикетку із зображенням корони на твоє майбутнє власноруч виготовлене варення, яке назвали «Княже». Такий ексклюзив можна дарувати, наприклад, ювілярам, коли будеш ведучою на днях народженнях. І це стане твоєю фішкою», –звернулись ведучі проєкту до Марти.

Ця креативна ідея Марті дуже сподобалась. Гарним завершенням дводенного перебування в обласному центрі стали відвідини Луцького замку і туристичної агенції «Поїхали з нами». А «МіксВікенд: Будапешт + Відень» – ще один чудовий сюрприз від проєкту, який допоможе перезавантажитись, вдихне у життя нові мотивації.

За словами ведучих Наталії та Ірини, співпрацювати з Мартою було надзвичайно легко і цікаво, адже вона готова до змін, є відкритою, щирою, справжньою і чудово впоралася з усіма випробуваннями. Також зауважили, що серце і душа учасниці прагнуть творчого польоту. Проєкт, як сподіваються, допоміг їй «розправити крила».

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024