На Волині зафіксували більше тисячі порушень правил рибальства

12 Січня 2020, 19:42
Фото ілюстративне 450
Фото ілюстративне

Волинський рибоохоронний патруль у минулому році здійснив 353 рибоохоронні рейди. 

В результаті проведених заходів виявили 1 136 порушень. Про це повідомляє управління Держрибагентства у Волинській області.

За даними Держрибагентства, із викритих правопорушень майже третина (29%) є грубими (333). Також склали 543 протоколи – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 80 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), 14 – за ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову), сім – за ст. 188-5 КУпАП та два – за ст. 86-1 КУпАП. Оформили 157 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 802 одиниці заборонених знарядь лову.

Викриття порушень відбувалися спільно із громадськими інспекторами, співробітниками поліції та екологічної інспекції. До участі у рейдах запрошували громадських активістів та небайдужих рибалок. Завдяки роботі державних інспекторів виявлено порушень  майже на 142 тисячі збитків.

В рамках рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили у порушників понад 1,3 тонни водних біоресурсів та 430 одиниць заборонених знарядь лову. Затримали 76 транспортних засобів.

За цей період склали та направили до судів 426 справ для притягнення порушників до адміністративної відповідальності. Ще п’ять справ, пов’язаних з виловом червонокнижних видів риб, направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

Протягом року на порушників наклали штрафів на суму 110 840 гривень. Для активізації зусиль щодо стягнення збитків та штрафів працівники рибпатруля активізували роботу з органами Державної виконавчої служби, місцевого самоврядування та судами.

«Приємно відзначити, що спостерігається позитивна динаміка росту показників у порівнянні з минулим роком. Покращилась якість роботи державних інспекторів, у зв’язку зі збільшенням досвіду, підвищенням кваліфікації та активній співпраці з правоохоронними органами і громадськістю.

Збільшився рівень правосвідомості громадян, які своєчасно інформують Управління про випадки порушення Правил рибальства, свідком яких вони стали.

Разом з тим, зростання кількості випадків виявлення безгосподарського майна свідчить про своєчасне запобігання грубому порушенню природоохоронного законодавства та збереженню рибних запасів», – зазначив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Найбільшої шкоди рибній галузі порушники завдали у квітні-червні 2019 року – під час нерестової заборони. В цей період викрили 394 порушення та вилучили 146 кілограмів водних біоресурсів. Збитки сягнули понад 57 тисяч гривень.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» управління: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація:

Восьмого вересня 2017 року розпочав роботу Волинський рибоохоронний патруль. Рибоохоронні патрульні проводять рейди на водоймах, перевіряють законність збуту водних біоресурсів у точках продажу. А також співпрацюють з громадськістю і ведуть роз’яснювальну роботу щодо Правил рибальства серед рибалок. Наразі у відомстві працюють 11 державних інспекторів. Загальна довжина річок, над якими здійснюють нагляд патрульні, становить 3 638 кілометрів. Також у зону діяльності рибоохоронного патруля входять 9 водосховищ та 268 озер.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39