У школах Війницької ОТГ не вистачає коштів на заробітну плату та надбавку за престижність

12 Січня 2020, 13:38
1534

У Війницькій ОТГ відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти.

Нарада відбулася 9 січня. Про це повідомляють у Війницькій громаді

Керівники обговорювали чимало нагальних питань, які стосувались, зокрема, курсової перепідготовки педагогів – напрямку в галузі освіти, де вже почалось впровадження кардинальних системних змін.

Читайте також: Який графік прийому документів на всі види соціальних послуг та субсидій у Війницькій громаді.

Як от, атестації освітян у 2020 році, планування та проведення заходів, спрямованих на дотримання вимог системи НАССР при організації харчування учнів та вимог протипожежної безпеки, організації та проведення ремонтів шкільних харчоблоків, придбання палива тощо. 

Читайте також: Про що говорили на педагогічних читаннях у Павловичах.

Довго дискутували директори і над проблемою оптимізації закладів освіти, яка гостро постає у 2020 році, оскільки коштів освітньої субвенції на заробітну плату та достойну надбавку за престижність роботи педагогів знову не вистачить. А це майже мільйон гривень, який доведеться відшукати в місцевому бюджеті, який і так не дуже оптимістичний. На жаль, спільного бачення у цьому напрямку поки немає.

Читайте також: На капітальний ремонт Війницької сільської ради витратили 760 тисяч гривень.

Варіанти, які запропоновала начальниця гуманітарного відділу Оксана Дмитрук, потребують подальшого вивчення, обговорення на засіданнях виконкому і депутатської комісії, пленарних засіданнях. 

Читайте також: На музичну апаратуру для клубу у Війниці виділили більше ста тисяч гривень.

В роботі наради також взяли участь сільський голова Сергій Вербицький, головна бухгалтерка Тетяна Стасюк та начальниця відділу фінансів Антоніна Королюк, головна спеціалістка Світлана Семченкова.

Читайте також: Що обговорили на засіданні виконавчого комітету Війницької сільської ради.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024