У Локачинському районі –​​​​​​​ одні з найвищих показників захворюваності  на грип

15 Січня 2020, 09:09
879

У Локачинському районі зафіксували одні з найвищих показників захворюваності на грип та ГРВІ.

Також, високі показники зареєстровали в Горохівському, Камінь-Каширському, Шацькому районах та Луцьку. Про це повідомляє Волинський ОЛЦ МОЗ України. 

Відповідно до прогнозу ДУ «Центр громадського здоров’я» в епідемічному сезоні 2019-2020 років на грип та ГРВІ в Україні захворіє  від 4,8 до 6,7 мільйонів осіб. Вже перехворіло  понад 2 мільйона осіб, 65% із них – це діти віком 17 років.

Читайте також: У Локачинському районі найнижчі показники захворюваності на грип.

На сьогодні зафіксовали регіональне географічне поширення грипу та респіраторних інфекцій. Показник захворюваності за попередній тиждень на 44,5% менше рівня епідемічного порогу. В нинішньому епідсезоні зареєстровано три вірусологічно підтверджених летальних випадків від ускладнень грипу. За даними дозорних закладів, в Україні циркулюють віруси типу А(Н1), А(Н3) та грипу В.

В межах проведення рутинного епіднагляду, лікарями-епідеміологами лабораторного центру Волинської області продовжується щотижневий моніторинг ситуації з ГРВІ та грипу серед населення області.

Читайте також: На Волині найменше хворіють грипом у Локачинському районі.

На сьогодні захворюваність утримується на сезонних цифрах. Рівень епідемічної активності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 40%. Епідемічний поріг не перевищено в жодному районі області.

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло близько 3600 волинян, що на 500 осіб менше ніж попереднього тижня.  Із числа хворих 2,2 тисячі – це  діти до 17 років (61,5%).

Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ становить 86 осіб (2,4% від захворілих, із них 67  % діти), це на 11 осіб менше ніж попереднього тижня. 

Читайте також: Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу.

На сьогодні в області проти грипу прищеплено 3100 осіб, із них 1214 (40%) – особи із групи епідемічного ризику (діти віком від 6 міс до 5 років, персонал медичних закладів, вагітні). Крім того прищеплено 781 особа із групи медичного ризику (особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років, та ті, що перебувають у закладах тривалого догляду).

Всього вакциновали 0,3% населення області.

Читайте також: До районної лікарні госпіталізували п’ятьох людей та Линів: вітрянку підхопили уже двоє місцевих жителів.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром