Зйомка із квадрокоптера, голуби миру і пів сотні пірнальників: як в Локачах святкували Водохреще. ФОТО

21 Січня 2020, 16:30
6615

Неймовірна атмосфера у свято Водохреще панувала біля водойми у райцентрі.

Після богослужіння у храмах сюди зійшлося чимало людей – як місцевих, так і з сусідніх сіл. Ще до початку урочистостей на березі із запису гучно лунали різдвяні колядки. 

Читайте також: Купання на Водохреще: ТОП-8 правил від волинських рятувальників.

Усіх потішила і хороша, не по-зимовому тепла погода. Треба відмітити, що відсутність криги змусила організаторів задуматись, яким чином облаштувати місце для купання. Адже якщо у попередні роки з допомогою бензопили вдавалось вирізати фігурну ополонку та льодяний символ віри, то нині такої можливості просто не було.

Читайте також: Водохресні купання та освячення води у Локачах з висоти пташиного польоту.

Як раніше написав на своїй сторінці у Фейсбуці начальник відділу культури РДА Руслан Дудік, розчистити тоненький шар криги і встановити хрест (його, до речі, виготовили з пінопласту) допоміг місцевий підприємець Богдан Бобрик, маючи спеціальний гідрокостюм.

Молебень та чин освячення води вже традиційно здійснив настоятель Свято-Преображенського храму смт Локачі отець Ігор Дружинець. Благословляючи присутніх на водохресні купання, священник наголосив: аби дійсно очиститись від гріхів, не достатньо просто зануритись у холодну воду, а потрібно жити по-Божому, відвідувати богослужіння, не забувати про щоденні щирі молитви.

Читайте також: Волинські рятувальники чергуватимуть на місцях водохресних купань.

У небо над Локачами в честь величного християнського свята випустили кількох голубів, які здавна вважаються символом миру. Усі присутні підхопили церковний піснеспів Многоліття. А тим часом води локачинського ставка, де відчувався аромат хвої (гіллям ялини прикрасили місце для купання), вже чекали перших сміливців. І таких назбиралося з пів сотні.

Читайте також: Водохреще: богослужіння у храмі села Марковичі у 2019.

Серед пірнальників був також знаний на Локачинщині фотограф Петро Степанюк з Козлова. До речі, із допомогою квадрокоптера він зробив неймовірні світлини, показавши водохресні купання з висоти пташиного польоту.  

Благодатна атмосфера водохресних святкувань об’єднує людей, а купання в освяченій воді зцілює тіло і душу. Організаторами цього святкового дійства були Руслан Дудік та Руслан Вознюк, допомагали їм місцеві жителі Микола Рожко та Іван Хамежук.

Читайте також: Водохрещенські купання на Холопичівському озері у 2019 році

1

1

1

1

2

1

2

1

1

1

1

2

1

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром