Голова Привітненської сільської ради розповів про здобутки громади

24 Січня 2020, 18:28
Ігор Красовський 2713
Ігор Красовський

Привітненська об’єднана територіальна громада почала працювати торік в січні.

Згідно з перспективним планом до неї мало приєднатись п’ять сільських рад, але таке бажання тоді виявили тільки три. Це, як зауважує голова сільської ради Ігор Красовський, один із негативних факторів, який впливає і на фінансову складову.

«На жаль, поки що говорити про самодостатність не доводиться, хоча торік й мали незначне перевиконання зведеного бюджету. Із впровадженням реформи децентралізації чуда не сталося: крупні інвестори на нашу територію не зайшли. Тож основними джерелами наповнення місцевої казни залишаються прибуток від оренди землі, земельний податок та податок з доходів працюючого населення», – каже Ігор Красовський.

Читайте також: Якими були показники бюджету Привітненської ОТГ у 2019 році .

Приємною новиною для жителів громади стало довгоочікуване відкриття в Привітному відремонтованої лікарської амбулаторії, реконструкцю якої провели за кошти Світового банку. Нині медпрацівники вже проводять прийом пацієнтів у сучасному і теплому приміщенні.

Що ж стосується безпосередньо минулорічних здобутків ОТГ, то серед головних – придбання за кошти державної субвенції (понад 1,6 мільйона гривень) нового шкільного автобуса. Зі слів Ігоря Макаровича, в перспективі його дорожній маршрут буде пролягати більшістю сіл громади, а нині цим транспортом хочуть довозити дітей з Линева, Ватина, Ватинця та Коритниці до Бубнівської школи та з Кремеша – до Привітненської.

Читайте також: Привітненська амбулаторія отримає нові офісні меблі та Привітненська громада отримала шкільний автобус.

Потребує ремонту чимало доріг, а особливо центральна, яка сполучає Локачі з Гороховом. У громаді надіються на сприяння держави, адже мова йде про величезні суми. Торік за державні кошти та гроші місцевого бюджету вдалося тільки вкласти білощебеневе покриття протяжністю близько кілометра на вулиці Садовій в Привітному. Ця ділянка була дійсно проблемною і ще ніколи не ремонтувалась. Продовжувались й роботи з реконструкції вуличного освітлення, зокрема встановили 9 світлоточок на вулиці Лесі Українки в Привітному.

Читайте також: На ремонт вулиці у Привітному виділили майже 200 тисяч гривень.

Також пропорційно розподілялися кошти для належного функціонування закладів бюджетної сфери. Оптимізації сільської мережі не проводилось.

«Громада – молода, тож ще тільки доукомплектовуємо штат працівників, вчимося працювати в команді з новообраним депутатським корпусом. Хочеться вірити, що наступні кроки на шляху до очікуваної самодостатності будуть впевненішими», – підсумував Ігор Красовський.

Читайте також: У Привітненській громаді презентували проєкт «Успіх в дії» та У Привітненській громаді побували рятувальники.

Павло КОСТЮЧКО

 Фото автора

Коментарі
25 Січня 2020, 17:41
Найголовніше те, що щось та робиться! Шановні жителі громади - підримаємо! Лише ми разом зуміємо змінити на краще своїм дітям і нам!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024