Жителі Локачинського району все більше хворіють на грип та ГРВІ

25 Січня 2020, 13:00
909

За даними рутинного епіднагляду захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) серед жителів Локачинського району стрімко зростає. 

За четвертий тиждень епіднагляду інтенсивний показник захворюваності знаходиться на передепідемічному рівні. Про це повідомляють у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»

Найвища активізація епідемічного процесу спостерігається в 4 районах області, де зафіксовали перевищення епідемічного порогу (Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському) та Нововолинську.

Читайте також: У Локачинському районі побільшало хворих на грип та ГРВІ.

Зростання захворюваності спричинено збільшенням хворих у всіх вікових групах, але найбільший  ріст спостерігається серед дітей віком від 5 до 17 років (на 40%).

Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло близько 5,7 тисяч волинян, що на майже 1300 осіб більше ніж попереднього тижня. Приріст захворюваності становить 29 %. Із числа хворих майже 3,5 тисяч – це  діти до 17 років (61 %). Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ збільшилась вдвічі, і становить 227 осіб (4 % від захворілих, із них 67 % діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019року) вже перехворіло понад 79 тисяч мешканців області – це 7,7 % населення.

У Луцьку за четвертий тиждень зареєстровали понад 2 тисячі випадків ГРВІ, з котрих понад 63 % серед дітей. Госпіталізовали 88 мешканців обласного центру, що в 2,5 рази більше ніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності знаходиться нижче епідемічного порогу на 20 %.

В окремих навчально-виховних закладах, в зв’язку із відсутністю по хворобі  понад 20 % учнів, тимчасово призупинили навчання. Це 5 закладів  освіти: два в Камінь-Каширському, по 1 – в Горохівському, Луцькому та  Маневицькому районах.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.

Симптоми грипу: висока температура, що тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, кашель. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Грип небезпечний для людини важкими ускладненнями. Якщо ви захворіли, то не варто займатися самолікуванням, а потрібно звернутись за кваліфікованою допомогою до медичної установи. Правильний підхід до лікування дозволяє швидко впоратися з цією недугою.

Читайте також: У Локачинському районі – одні з найвищих показників захворюваності  на грип.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром