У районі відбудуться заходи профілактики грипу птиці

28 Січня 2020, 10:04
1192

У Локачах обговорювали організацію заходів щодо профілактики високопатогенного грипу птиці на території району та про посилення заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на території району.

Засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації відбулося 27 січня. Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

По усіх питаннях порядку денного присутніх проінформував начальник районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Костючко.

За результатами обговорення винесених на засідання питань, державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при РДА прийняли рішення та затвердили перелік заходів щодо профілактики високопатогенного грипу птиці на території району та недопущення занесення збудника африканської чуми, який є обов’язковим до виконання у визначені терміни.

Перша заступниця голови райдержадміністрації Наталія Сафронова зауважила на необхідності усім відповідальним органам та службам у разі виявлення епізоотичної ситуації забезпечити чітку координацію дій та оперативне реагування.  

Також виокремила необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення спеціалістами ветеринарної медицини щодо обов’язкових заходів та їх профілактики задля недопущення надзвичайних ситуацій на території району.

 Протиепізоотичні заходи – комплекс планових заходів, направлених на запобігання, виявлення і ліквідацію інфекційних хвороб; вони передбачають дію певними засобами і методами на всі ланки епізоотичного ланцюга: а) знешкодження і ліквідацію джерела збудника хвороби; б) знешкодження і ліквідацію чинників передачі збудника; в) підвищення загальної і специфічної стійкості тварин.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024