Війницький сільський голова Сергій Вербицький розповів про минулорічні здобутки громади

07 Лютого 2020, 19:20
2054

Торік Війницька ОТГ працювала згідно з планом соціально-економічного розвитку, який затвердили на першій сесії сільської ради.

Одним із головних було кадрове питання. І хоча чимало працівників залишилось у штаті з тих сільських рад, які об’єднались в громаду, апарат довелось доукомплектовувати та вчитись працювати в нових умовах.

«По-різному сприймається новостворена ОТГ. А тим більше, що в громаду об’єднались сільські ради двох різних районів. Були суперечності щодо того, в кого є пріоритет. Але громада розвивається, не дивлячись ні на що, використовує всі фінансові можливості. Хоча, ще дотепер в декого з депутатів першочерговими є вузькопартійні інтереси, а не робота задля жителів ОТГ», – зауважує Війницький сільський голова Сергій Вербицький.

Читайте також: Війницька ОТГ витратить майже 200 тисяч гривень на брикети торфові.

Треба відмітити, що Війницька сільська рада щомісячно виконувала бюджет на 107 – 108 відсотків. На цей рік прогнозовано збільшили дохід на понад два з половиною мільйони гривень. А всього у 2019 році на видатки спрямували 21 256 тисяч гривень. Гроші витрачались, в першу чергу, на освіту, медицину та об’єкти соціального спрямування.

«Повністю освоєно освітню субвенцію, а це 7 979 тисяч гривень. Так, до 1 вересня всі педпрацівники отримували надбавку за престижність у розмірі 20 відсотків посадового окладу. Лише останні 4 місяці довелось її зменшити. Власними коштами ОТГ покрила нестачу фінансів у цій галузі за один місяць. Також громада надавала фінансову допомогу для ремонту приміщення амбулаторії ЗПСМ в Березовичах, – каже Сергій Олександрович.

Читайте також: Скільки виділили на транспортні послуги у Війницькій громаді.

Чимало об’єктів профінансовали з обласного бюджету. Так, на облаштування майданчика для зберігання твердого палива в ЗОШ села Березовичі спрямовали 80 тисяч гривень. Ще 195 тисяч гривень надійшло на ремонт водопровідної мережі у селі Губин (з бюджету сільської ради тільки 5 тисяч гривень). На заміну котла і ремонт опалювальної системи в дитсадку села Війниця – 50 тисяч гривень (ще 32 тисяч гривень – власні кошти).

Читайте також: Викорчувані дерева та брили землі: показали центральну дорогу у Павловичах.

Освоїли кошти, які виділив народний депутат попереднього скликання Сергій Мартиняк на соціально-економічний розвиток території. А це – 400 тисяч гривень на капітальний ремонт фасаду ДНЗ села Війниця та 450 тисяч – на аналогічні роботи в ДНЗ села Губин (співфінансування з бюджету сільської ради становило 101900 гривень та 113200 гривень відповідно). Депутат Верховної Ради України Ігор Гузь у 2019 році надав 150 тисяч гривень на облаштування ДНЗ у селі Бегета Володимир-Волинського району. Частка місцевого бюджету становила лише 10 тисяч гривень. Напередодні Нового року урочисто відкрили цей дошкільний заклад.

Читайте також: Працівники закладів культури Війницької громади розповіли про підсумки року.

За сприяння Ігоря Гузя відремонтовали й частину водогону в селі Міжлісся (50 тисяч гривень – кошти соцеконому та 46 тисяч – сільської ради). Розподіляючи субвенцію на розвиток інфраструктури новоствореної ОТГ, спочатку планувалось включити 6 об’єктів, але потім на зекономлені кошти додали ще один.

Найбільшу суму, як зауважує Вербицький, спрямовали на ремонт адмінприміщення сільської ради. Тут виконали чималий обсяг робіт: замінили опалювальну систему, облаштовали додаткові кабінети, є внутрішні вбиральні. Завершили й капітальний ремонт даху котельні в ЗОШ села Березовичі, реконструювали котельню в ЗОШ села Озютичі. Також придбали музичну апаратуру для клубу села Війниця.

Читайте також: Надбавка сільському голові та земельні ділянки: що обговорювали на засіданні Війницької громади.

Спрямовувались кошти й на дороги. Зокрема, капітально відремонтовали 90 метрів на одній з вулиць села Березовичі. Білощебеневе покриття розвозили в Озютичі, Березовичі, Павловичі, Бегету, Бобичі, де облаштовали по одній вулиці. Виділялись й гроші на ремонт шкільних автобусів, будинку культури села Березовичі, фасаду ЗОШ села Губин, ремонт каналізації у селі Березовичі.

«Зроблено чимало, але це все, – спільна робота нашого колективу. В 2020 році плануємо проводити звіти депутатів, розробити стратегію розвитку ОТГ. Шукатимемо й інвесторів, щоб наповнювати казну громади», – підсумував Сергій Вербицький.

Читайте також: На бензини та дизельне паливо у Війницькій громаді виділили 66 тисяч гривень та У Війницьку ОТГ закуплять молочних продуктів на 130 тисяч гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024