Жителя району, який хотів купити автомобіль, обманули на 68 тисяч гривень

14 Лютого 2020, 15:29
1428

У Локачинському суді розслідують справу, де житель району перерахував гроші за автомобіль, але так його і не отримав. 

У Локачинське відділення поліції надійшла письмова заява, що невідома особа, заволоділа грошовими коштами в сумі 68 тисяч гривень шляхом перерахунку на банківську карту. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Відомості про вказане кримінальне правопорушення, відповідно до вимог ч.ч. 1,4,5 статті 214 КПК України, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною 1 статті 190 КК України.

Читайте також: Житель Локачинського району заборгував 52 тисячі гривень аліментів.

Встановили, що потерпілий знайшов оголошення на Інтернет-сайті «Авто ріа» про продаж автомобіля марки «SKODA» моделі «Octavia». Тоді він зателефонував на мобільний номер. На дзвінок відповіла особа чоловічої статі.

У ході розмови вони домовились про купівлю даного автомобіля, а також про розмитнення цього авто, але спочатку чоловік мав скинути передоплату у сумі 600 доларів США по курсу гривні на банківську карту, на що потерпілий погодився.

Читайте також: Судили уродженця Привітного, який самовільно залишив військову частину.

Потерпілий поїхав у Локачі до супермаркету «Наш край» та через термінал у вказаному супермаркеті перерахував на вказану вище карту грошові кошти одним платежем у сумі 14 тисяч гривень. 

Пізніше, продавець автомобіля сказав, що на даний момент не має грошових коштів, щоб розмитнити його авто, так як перед тим розмитнив інший автомобіль, і тому просив скинути всю суму грошових коштів на банківську карту, при цьому також повідомив, на що потерпілий спочатку не погодився.

Читайте також: Судили жителя Локачинського району, який заборгував 14 тисяч аліментів.

Надалі продавець авто повідомив, що скине своє фото разом із фото паспорта, також документи на авто, яке вже було записане на потерпілого, що відразу і зробив, після цього погодився скинути грошові кошти, так як повірив даній особі.

Потерпілий поїхав до супермаркету « Наш Край», що в Локачах та через термінал здійснив оплату трьома платіжками по 14 тисяч гривень та одним платежем сумою в 12 тисяч гривень.

Читайте також: Уродженка Маркович викрала з сумки іншої жінки 4 тисячі гривень.

 Після даної оплати ще раз списався із продавцем, який запевнив його, що він приїде із Польщі на вже розмитненому авто у Луцьк та чоловік зможе одразу ж забрати автомобіль, проте надалі продавець на повідомлення та мобільні дзвінки перестав відповідати, на зв`язок ніяким чином не виходить.

Також, при допиті потерпілий вказав, що у так продавця було 2 номери мобільного телефону, оскільки він зв`язувався із останнім по номеру мобільного телефону, а переписка із ним відбувалась в мобільному додатку «Вайбер».     

Читайте також: Судили водія, який не впорався з керуванням на автодорозі Локачі – Старий Загорів.

Суд задовольним клопотання  слідчої СВ Локачинського ВП Горохівського ВП ГУНП у Волинській області про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю їх вилучення задовольнити.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Про деталі справи – згодом. 

Читайте також: Покарали чоловіка, якого впіймали поблизу Холопич з фальшивим водійським посвідченням.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024