У Локачах побільшало бобрів. ФОТО

19 Лютого 2020, 12:22
2242

Кажуть, що у Локачах розвелося багато бобрів. 

Свої таланти хвостаті сміливо демонструють навіть за кілька кроків від центру селища. Про це пише та додає власні фото журналістка Людмила Мельничук Богута.

Нещодавно вибудували хатку просто під мостом, де протікає річка Війниця. Не став бобрам на заваді навіть постійний рух транспорту по вулиці Відродження. Місце поселення бобриного сімейства видають і повалені дерева на березі водойми. Замість них тепер стирчать гостроверхі, подібні до заструганих олівців, пеньки, на яких чітко видно сліди зубастих «терористів».

Читайте також: Міні-ферма Сташуків: подружжя з Маркович розповіло про переваги сільського господарства.

До того ж бобри не на жарт захопилися спорудженням заплави. Але, як і поблизу моста, так і приблизно в ста метрах за течією річки, їх греблі нині частково знищені. Люди, що мешкають поблизу, не дають розгулятися планам водяних «архітекторів»: руйнують загати з метою вберегти свої земельні ділянки від підтоплень, а дерева – від нещадного винищення.

Читайте також: Білопіль: як любителька собак і худоби тероризує односельців.

«Кажуть, що розвелось нині бобрів чимало. Що на це скажете, шановні читачі? Гадаєте, що з бобрами можна мирно співіснувати, чи, можливо, їх сусідство вважаєте нашестям», – йдеться у дописі. 

Журналістка пише, що є поселення бобрів і на річці Луга-Свинорейка. Хатку добре видно з моста, що між Марковичами І Роговичами знаходиться (зі сторони Локач). Вода не дає ближче підійти до домівки бобрів. Але добре видно «огризки» дерев, що залишились після прогулянок цих тваринок берегами річки.

Читайте також: Порахували диких звірів Волині: скільки і як.




1



Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024