Ініціатор петиції щодо ремонту дороги Локачі – Горохів закликає краян підтримати добру справу

22 Лютого 2020, 10:32
4050

Дорога, яка сполучає Локачі з Гороховом, є однією з найпроблемніших в районі. Практично на усьому її відрізку, а це близько 30 кілометрів, глибокі ями, вибоїни, словом – тотальне бездоріжжя.

Нині чимало водіїв, жаліючи підвіски своїх автомобілів, намагаються взагалі оминати цю трасу і без нагальної потреби там не їздити. А от, скажімо, у власників автотранспорту Привітненської громади та сусідніх сільських рад, а також в шоферів кількох рейсових автобусів горохівського напрямку – вибору просто немає.

До слова, належного ремонту згадана траса не бачила вже багато років. Щоб домогтися хоч якогось покращення дорожнього покриття, у 2018 році в Колпитові кілька десятків небайдужих людей з нашого і сусіднього районів навіть дорогу перекривали. Але точкове латання рясних вибоїн, яке на вимогу протестувальників згодом проводилось працівниками Локачинської дільниці Горохівського райавтодору, ситуації не покращило. Люди скаржаться, що такий ремонт малоефективний і недовговічний.

Читайте також: У Павловичах сільські активісти добиваються ремонту місцевих доріг.

Тож, не бажаючи більше миритись з бездоріжжям, жителі громади взяли ініціативу у свої руки. Так, в одного із депутатів – мешканця Привітного Юрія Данильчука, виникла ідея направити високопосадовцям різних рівнів листи з проханням посприяти у розв'язанні цієї проблеми. Чоловік зі своєю пропозицією звернувся в сільську раду, але там порадили альтернативний варіант – написати електронну петицію.

За реалізацію задуму взявся провідний спеціаліст з комп’ютерно-інформаційного забезпечення ОТГ Олександр Трофимюк.

Читайте також: Викорчувані дерева та брили землі: показали центральну дорогу у Павловичах.

«Багато часу я потратив на пошук в мережі точної назви цього автошляху. Виявляється, дорога має величезну протяжність і за документами називається Т 0311 (Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – Колодяжне – Купичів – Локачі – Скобелка). Далі аргументував чому вона потребує негайного ремонту. Але навіть коректно подана заявка в Єдиній системі місцевих петицій активізувалась не відразу, а лише через кілька днів – 28 січня. І саме ця дата стала точкою відліку, – говорить Олександр.

Читайте також: Петицію про ремонт дороги Локачі – Горохів поки підтримало лише 136 людей.

Чи буде петиція розглянута відповідними державними інстанціями, нині залежить від активності населення, зокрема – користувачів соцмереж. Як зауважує Олександр Трофимюк, за місяць з часу реєстрації потрібно зібрати 1000 електронних підписів, а станом на 22 лютого таких є тільки 528.

«Посилання ми поширювали у Фейсбуці в групі Привітненської громади, підхопив його і регіональний сайт «Район.Локачі». Тисячі краян ставлять «лайки» під дописом, але це, на жаль, аж ніяк не наближує нас до мети. Аби голос було зараховано, потрібно створити особисту електронну пошту (якщо такої нема), а тоді зареєструватись на сайті е-dem.in.ua. Не усім людям, а особливо старшому поколінню, це під силу зробити. Деякі односельці вже звертались до мене за допомогою. Було б добре, якби молодь активніше ставила свої підписи і допомагала це робити близьким, – наголошує Олександр Трофимюк.

Читайте також: Михайлівка: замість зупинки – болото.

До слова, збір підписів завершується через тиждень. Керівництво Привітненської громади, депутатський корпус закликають краян не бути байдужими і підтримати добру ініціативу. Можливо, саме це в додатку зі сприянням народного обранця Михайла Скопюка, який відстоює ремонт згаданої дороги на обласному рівні, допоможе зрушити справу з мертвої точки.

Нагадаємо, що до депутата Михайла Скопюка повторно звернулися мешканці сіл Привітне, Колпитів і прилеглих до них Білопіль та Коритниці щодо ремонту дороги Локачі – Горохів. Пізніше, служба автомобільних доріг у Волинській області розглянула повторний запит депутата обласної ради Михайла Скопюка щодо ремонту дороги Локачі – Горохів.

Читайте також: «Яма на ямі», або дорога Локачі-Горохів давно потребує ремонту. та Мешканці сіл вкотре просять провести ремонт дороги Локачі – Горохів.

Павло КОСТЮЧКО

Коментарі
22 Лютого 2020, 22:51
Ініціатор вірить, що автор статті все ж таки спроможеться підписати цю петицію, адже його підпису поки немає (.<br/>Хто бажає, підписати петицію, але не вдається, на сторінці Привітненської громади у фейсбуці є інструкція, або пишіть мені у фейсбук https://www.facebook.com/strofymyuk (Саша Трофимюк).
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024