Жителі Холопич продовжують наполягати на будівництві підводного газопроводу

04 Березня 2020, 17:40
2722

Михайло Скопюк продовжує наполягати на потребі в будівництві підводного газопроводу до Холопич. 

Повторний запит депутат озвучив на 28 сесії. Про це повідомляють у Волинській обласній раді

У запиті йдеться, що постачання газу планується здійснювати від Локачинського газового родовища, що частково розташоване на території Затурцівської об’єднаної громади, до якої входять Холопичі. Тут чекають промислової розробки три газові свердловини однієї з трьох неосвоєних газоносних площ, які є в Локачинському районі, а саме: Семеринської.

У листі-відповіді за підписом заступника голови обласної державної адміністрації сказано:

«...вбачаємо за необхідне передбачити кошти в обласному бюджеті на 2019 рік для будівництва підвідного газопроводу до Холопич в сумі 814 тисяч гривень».

Читайте такожНа Локачинщині немає газу через аграрія, який пошкодив гозопровід.

Зі сторони об’єднаної громади гарантується фінансування будівництва в обсязі 1 мільйона гривень. Окремі питання громада вже погодила з «Волиньгазом».

«Тому, мешканці села Холопич, просять повторно оголосити депутатський запит щодо виділення коштів в сумі 814 тисяч  гривень з обласного бюджету для розв'язання питання будівництва підвідного газопроводу до Холопич», – йдеться в запиті Михайла Скопюка.

Відповідне сесійне рішення надіслали голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку для розгляду і вирішення.

Нагадаємо, що Мешканці села на Локачинщині 11 років чекають газу. Тоді вирішили газифікувати село з Локачинського газового родовища. Пізніше Холопичівська громада просила повторно оголосити запит щодо виділення коштів на газопровід.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024