На Локачинщині перевищений епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ

12 Березня 2020, 09:37
1348

На Волині зареєстрували третій летальний випадок від ускладнень грипу типу А(Н1)pdm09, який підтвердили лабораторно методом ПЛР.

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) утримується на середньому рівні. Про це повідомляють у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

 Інтенсивний показник захворюваності цими інфекціями на 100 тисяч населення знаходиться вище епідемічного порогу на 30%. Епідемічні пороги перевищено в Рожищенському, Володимир-Волинському, Локачинському, Ратнівському, Любешівському, Шацькому, Любомльському районах, містах Луцьку та Нововолинську.

Читайте також: Від правобічної пневмонії у Затурцях померла жінка.

Впродовж тижня грипом та ГРВІ (сумарно) захворіло  понад 7,7 тисячі осіб.  З-поміж хворих, близько 4,7 тисячі – це  діти до 17 років (61 %). Кількість госпіталізованих  з приводу грипу та ГРВІ  становить близько 200 осіб (із них 67 % діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 рік) вже перехворіло понад 13 % населення. За підсумками моніторингу, в епідемічному сезоні 2019-2020 років, кількість захворілих на 11 тисяч більша ніж за аналогічний період минулого сезону.

Читайте також: У Локачинській гімназії розповіли про протидію проникненню коронавірусу та У Локачинській лікарні відбулися навчання, аби вчасно виявити коронавірус.

В Україні зафіксували широке географічне поширення грипу та ГРВІ, інтенсивний показник захворюваності перевищив епідемічний поріг на 17 %. З початку епідсезону зареєстрували 54 летальних випадків від ускладнень грипу, що підтверджено методом ПЛР. За даними 6 дозорних центрів отримано дані про циркуляцію в Україні вірусів грипу типу А(Н1)pdm09, А (Н3) та грипу В.

Нагадаємо, що у січні 2020 у районі – ​​дні з найвищих показників захворюваності  на грип. У кінці січня побільшало хворих на грип та ГРВІ. На початку лютого ситуація не змінилася. У кінці лютого у Локачинському районі епідемічний поріг був перевищений на 55 %.

Читайте також: 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром