Яким був Шевченківський тиждень у Затурцівській школі-інтернаті

13 Березня 2020, 13:14
1215

У Затурцівській школі-інтернаті відбувся Шевченківський тиждень «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській».

Заходи приурочені розширенню знань про Тараса Шевченка проходили з 2 по 8 березня. Про це повідомляють у Затурцівській школі-інтернаті. 

Тиждень розпочався з тематичної лінійки «Цікаві факти про генія Шевченка». Говорили про маловідомі факти в біографії Кобзаря, які сповна розкривають багатогранність характеру й таланту митця.

Читайте також: У Затурцівській школі-інтернаті закінчився тиждень профорієнтаційної роботи.

Протягом тижня учні мали змогу поновити та поповнити свої знання про життя та творчість Тараса Шевченка на годинах спілкування «Його благословила доля славою святою», «Він був живою піснею, скорботою та болем України». На уроках образотворчого мистецтва підготували  ілюстрації до віршів Шевченка «Ми любимо твори Кобзаря».

Читайте також: У Затурцях провели майстер-клас з миловаріння.

6 березня у школі відбулося загальношкільне музично-поетичне свято, приурочене 206 річниці з дня народження Великого Кобзаря «Тарасові твори сяють, як зорі». Його підготували та провели вчитель української мови та літератури та вчитель музичного мистецтва. 

Ведучі свята згадали основні біографічні відомості Шевченка, розповідали про суспільні умови, у яких жив і творив поет та художник, наголосили на його великій синівській любові до України. Дзвеніла з дитячих уст невмируща поезія Кобзаря. Звучали пісні на слова «Ой стрічечка до стрічечки», «Така її доля», «Над дніпровою сагою».

Читайте також: У Затурцівській школі-інтернаті проводять індивідуальні логопедичні заняття з учнями.

Свято супроводжувалось переглядом мультимедійної презентації. Крім цього, учні та вчителі школи підготували флешмоб – відеовірш «Заповіт», який переглянули на святі.

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024