Як проходив конкурс і хто отримав титул «Міс-красуня Локачинського району – 2020»

21 Березня 2020, 17:00
6792

Організаторкою свята вроди та грації, яке проходило напередодні Міжнародного жіночого дня в районному будинку культури, стала локачанка Світлана Хамежук – володарка титулу «Волинська княжна – 2019».

Вона й зберегла за собою право відкривати це масштабне дійство, розповівши зворушливу «Легенду про Локачі». Далі своїм дефіле надихала учасниць особлива гостя свята – переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів краси Софія Щерба, яка, до речі, стала наймолодшою суддею конкурсу.

Також до складу журі ввійшли головний спонсор, засновник дистриб'юторської компанії «Лукачі» Григорій Гресь, представниця косметичної компанії UNICE multibrand Юлія Мартинюк, керівниця народного аматорського фольклорного колективу «Джерела» Оксана Пашковська, художниця-дизайнерка, лауреатка всеукраїнських конкурсів в номінації «Театр мод» Олена Сенів і, звісно ж, сама Світлана Хамежук.

1

У залі зібралось чимало глядачів і усім не терпілось побачити конкурсанток, а це – десять красунь віком від 16 до 25 років. Вони, як попередньо наголошували ведучі – працівник районного будинку культури Олександр Ліщинський та «Волинська княжна – 2017» Марта Похила (село Маньків), найвродливіші, найпривабливіші й найсміливіші представниці з різних куточків Локачинщини.

Представлення учасниць відбувалося у звичній формі: дівчата виходили на головну сцену району, а ведучі розповідали про їхні захоплення та життєві пріоритети. Отож, у двобої краси та грації зійшлися студентка Луцького педагогічного коледжу, жителька села Озютичі Мирослава Вронська, школярка з Михайлівки Наталія Пиясюк, студентки Волинського коледжу культури і мистецтв імені Стравінського Діана Фордюк (Локачі) та Уляна Олексюк (Дорогиничі), старшокласниця з Привітного Анастасія Гомон, студентка Національного університету «Острозька академія» Мар’яна Дишко (село Холопичі), студентка Волинського наукового ліцею-інтернат при обласній раді Ірина Нерода (село Павловичі), молода педагогиня із Заячиць Юлія Паламарчук, студентка Луцького центру професійно-технічної освіти Надія Дудюк (село Озютичі) і школярка із Війниці Лілія Бонюк.

3

2

4

3

Судячи з озвучених анкет, більшість дівчат нині активно займаються спортом, люблять відпочивати з друзями та подорожувати, кожна має якесь хобі й прагне здобути достойну професію. А щодо мрій, то цього дня у всіх була одна – вибороти головний титул. Для цього учасниці мали максимально себе проявити у різних конкурсах.

Отож, у першому – «Моя візитка у вишиванці», красуні завойовували прихильність глядачів і журі, розповідаючи про себе, власні захоплення й плани на майбутнє. А оригінальне вбрання з елементами національної вишивки, яке було обов’язковим атрибутом на цьому етапі виступу, лишень підкреслювало їх індивідуальність.

2

1

Далі був конкурс талантів, безумовно – один із найцікавіших. Більшість учасниць (Мирослава Вронська, Наталія Пиясюк, Діана Фордюк, Мар’яна Дишко, Уляна Олексюк) декламували вірші українських класиків чи сучасних авторів, вкладаючи у це усю свою душу.

Ірина Нерода заворожила глядачів вправною грою на піаніно, а Лілія Бонюк заспівала пісню про кохання. Інші ж дівчата, Анастасія Гомон, Юлія Паламарчук, Надія Дудюк, представили широкому загалу власні рукодільні вироби з бісеру, вишивки.

1

1

За умовами третього конкурсу «Я господарочка» учасниці мали приготувати вдома якусь страву, назвати її та оригінально представити. І, треба сказати, із цим завданням усі впорались на відмінно. Салат з помідорів у вигляді тюльпанів, холодець з хроном, печиво з казковими інгредієнтами, оригінальні листкові торти – усе виглядало дійсно апетитно.

Здавалось, що на якусь мить сцена закладу культури перетворилась на кухню відомого шоу «Мастер Шеф». Поділившись кулінарними секретами, дівчата презентували свої шедеври суддям конкурсу.

Завершальним акордом дійства стало неймовірне «Дефіле у вечірніх сукнях». Це був показ, де оцінювались пластика, граційність, легкість і витонченість ходи учасниць, а також вишуканість та елегантність їхнього вбрання.

1

Фінальний конкурс, як власне й усі попередні, постійно супроводжувався гучними оплесками та оваціями глядачів. Кожна з учасниць, будь це жителька райцентру чи віддаленого села, прибула сюди зі своєю групою підтримки. А деякі вболівальники навіть заздалегідь підготували плакати на підтримку своїх фавориток.

2

Проте, останнє слово було за журі. Усі його члени піднялись на сцену, щоб оголосити свій вердикт. Інтрига, як годиться, зберігалась до останнього. Спочатку учасницям вручили дипломи за участь у конкурсі, а тоді вже назвали й імена переможниць.

Отож, третє місце дісталось Уляні Олексюк з Дорогинич, друге – Діані Фордюк з Локач, а головну корону носитиме Мар’яна Дишко з села Холопичі, яка і стала «Міс –красуня Локачинського району – 2020». Також визначили «Міс глядацьких симпатій». У цій категорії перемогла Ірина Нерода з Павлович.

1

Організаторка конкурсу Світлана Хамежук усім учасницям вручила подарункові сертифікати та оригінальні сережки, подякувала членам журі та спонсорам за сприяння в організації та проведенні свята (усім їм оголосили подяки).

Окреме спасибі вона адресувала за підтримку директорці районного будинку культури Наталії Олексюк, а також учасникам художньої самодіяльності – Василю Костючку, Мирославі Пашковській, Вадиму Садовському, Сергію Паламарчуку, Оксані Пашковській, які на святі розважали присутніх своєю творчістю.

1

Призерки конкурсу отримали сувеніри від депутата обласної ради Михайла Скопюка. Також з важливою подією у житті красунь привітав завідувач сектору культури, молоді і спорту райдержадміністрації Руслан Дудік.

Квіти, обійми, пам’ятні фото з рідними та друзями… На сцені ще довго не вщухали приємні емоції. Дівчата, забувши про конкуренцію і змагання, щиро вітали одна одну, робили спільні селфі. І усе це наштовхувало на єдину думку, що такі дійства варто проводити, адже вони об’єднують молодь, дають можливість проявити свої таланти.

1

1





3


2



1

2


1

1


1

1

1


1

2

2

2



 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром