На Волині з'явиться п'ять амбулаторій, серед них – Привітненська

25 Березня 2020, 15:25
Фото ілюстративне 638
Фото ілюстративне

У п’яти районах Волині – по одній амбулаторії, які реконструюють за кошти субпроєкту, вони мають функціонувати як амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

Про це повідомляють на сторінці Зниження рівня захворюваності  на хвороби системи кровообігу – Волинська ОДА  у фейсбуці.

На Любомльщині, у селі Забужжя, роботи з реконструкції будівлі пришкільного інтернату місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини виконано на 100%. Підрядник – ТОВ «Вінницька будівельна компанія». Триває оформлення документів про введення в експлуатацію.

Реконструкцію Привітненської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини у Локачинському районі теж здійснює ТОВ «Вінницька будівельна компанія». Роботи виконані більш ніж на 95%. Завершується погодження виявлених під час будівництва додаткових робіт.

На 80% виконали будівельники ТОВ «Житлобуд-2» роботи з реконструкції ФАПу під амбулаторію ЗПСМ у с.Замшани Ратнівського району.

А реконструкцію приміщення ФАПу під амбулаторію ЗПСМ у с. Риковичі Іваничівського району здійснили на понад 60%. Підрядник на об’єкті – ТОВ «Укрмонтажбуд-4» з Києва.

На 30% відсотків від запланованого здійснена підприємством ПП «Форест-Україна» реконструкція частини приміщення військкомату під амбулаторію ЗЖПСМ у Рожищі.

Паралельно з основним обсягом, на усіх об’єктах триває виправлення недоліків й оформляються виявлені додаткові роботи, однак для введення приміщень в експлуатацію необхідно здійснити остаточні розрахунки з підрядниками. Бо закупівлі офісних та медичних меблів, медичного обладнання й інструментарію уже проведені.

До слова, відповідно до субсидіарної угоди, субпроєкт має бути повністю реалізований до 30 вересня 2020 року. Щодо будівельного компоненту, то усі роботи з ремонту та реконструкції амбулаторій можуть завершити до 31 серпня поточного року, проте за умови належного, вчасного та в повному обсязі виділення коштів субвенції Волинській області. Команда з реалізації субпроєкту впевнена, що на центральному рівні це врахують – і до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених за кошти позики амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах.

Читайте також: Через коронавірус волиняни стали значно частіше викликати «швидку»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024