Рятувальники спільно з лісівниками ліквідовували загоряння трави поблизу Зубильного

27 Березня 2020, 11:55
1175

Поблизу Зубильного горіла суха трава. 

Пожежа трапилася близько 15:00, поблизу лісу. Про це Район.Локачі повідомили у Локачинському РС УДСН України у Волинській області.

Спільно з лісівниками Губинського лісництва, пожежу вдалося ліквідувати. 

Рятувальники нагадують, що спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків заборонене законодавством України.

Читайте також: З початку березня на Локачинщині згоріло 1,5 гектари сухої трави.

Адже відповідальність за це передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст.77-1 КУпАП).

Читайте також: За тиждень на Локачинщині два рази горіла суха трава.

Крім того, при притягненні винних осіб до адміністративної відповідальності, враховуються всі обставини правопорушення та тяжкість його наслідків, оскільки статтею 245 Кримінального кодексу України, за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом, передбачено кримінальну відповідальність.

Читайте також: У Локачинському районі знову горіла суха трава.

Винні особи караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024