Локачани масово перестали платити за послуги комунгоспу: чим це може загрожувати

27 Березня 2020, 15:40
Начальник Локачинського ВУЖКГ Олег Джура 3499
Начальник Локачинського ВУЖКГ Олег Джура

Згідно з законом «Про внесення деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби», запровадили норму, яка передбачає, що на період дії карантину або попереджувальних заходів та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється нарахування та стягування штрафів (пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Для багатьох наших краян, які нині залишились без заробітку, це, звісно, позитивний момент. Чого не можна сказати про служби, які надають згадані послуги.

Як заважує начальник Локачинського ВУЖКГ Олег Джура, останнім часом жителі селища практично взагалі перестали платити за водопостачання, водовідведення і вивіз твердих побутових відходів.

«Заборгованість щодня тільки наростає, нині вона становить понад 170 тисяч гривень. Якщо так піде й надалі, то підприємству не буде чим сплачувати податки та за енергоносії, а працівники залишаться без зарплати», – наголошує головний комунальник селища.

Поки що ця служба працює в штатному режимі, усі послуги надаються безперебійно і в повному обсязі. Та якщо надалі ситуація з проплатами не зміниться, це може призвести до певних обмежень в роботі комунгоспу і відповідно вплинути на життєдіяльність всього населеного пункту.

«Можливо, хтось думає, що постанова уряду взагалі звільняє від оплати житлово-комунальних послуг, то це не так. Насправді ці платежі лишень відтерміновуються (на період карнатину просто не стягується пеня), а борги користувачів наростають. Тож, в міру можливостей прошу сплачувати за водопостачання, водовідведення і вивіз сміття своєчасно», – звернувся до локачан Олег Джура.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром