Локачинська райрада: депутати закликали дотримуватись карантинних заходів і не підтримали закриття інфекційного відділення

28 Березня 2020, 10:02
1998

На тридцять восьму сесію районної ради сьомого скликання, яка відбулася 19 березня, внесли понад два десятки питань.

Треба відмітити, що це засідання припало на період загальнодержавного карантину, тож депутати працювали в оперативному режимі.

Найперше, за участю тимчасово виконуючого обов’язки начальника Локачинського відділення поліції Анатолія Дружука, депутати обговорили стан дотримання в районі обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Голова райдержадміністрації Віктор Дудечко наголосив, що в разі загострення ситуації з епідемією обмеження будуть посилюватись щодо режиму роботи районних організацій, функціонування торгових закладів тощо.

Читайте також: Керівник Локачинської поліції обговорив з представниками влади ситуацію щодо виконання в районі карантинних заходів.

Дотримуватись усіх правил і заборон, передбачених рішеннями районної та селищної влади, закликав депутат Сергій Лінник, мовляв, карантин має бути для усіх, а не за бажанням. Голова районної ради Володимир Мазурок зауважив, що наша держава не готова до таких серйозних викликів, тож при появі перших симптомів хвороби кожному варто невідкладно самоізолюватись, особливо це стосується краян, які нещодавно повернувся з-за кордону.

Про зміни до районного бюджету на 2020 рік поінформувала начальник відділу фінансів РДА Валентина Попович. Зокрема, шляхом зменшення кошторисних призначень по резервному фонду спрямовано 90 тисяч гривень КНП «Локачинський РЦ ПМСД» та КНП «Локачинська ЦРЛ» на придбання засобів захисту та дезінфікуючих матеріалів для боротьби з коронавірусом. За кодом програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів «Резервний фонд» передбачили по загальному фонду бюджету збільшення асигнувань в сумі 300 тисяч гривень. 

Читайте також: Закриття закладів та обмежене пересування: що впроваджують у районі через карантин.

Згідно з порядком денним, депутати мали заслухати й обговорити ряд звітних доповідей щодо діяльності різних установ і організацій району у 2019 році, а зокрема – голів райдержадміністрації та районної ради, головних лікарів райлікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги, директорів районного будинку культури, районної друкарні, комунального підприємства «Локачинський будпроект», централізованої бібліотечної системи, завідувача об’єднаного трудового архіву. 

Проте, задля економії часу, народні обранці вирішили взяти їх до уваги без заслуховування. Розглядаючи питання щодо зміни структури районної лікарні, депутати проголосували проти закриття в медзакладі інфекційного відділення, хоча і додаткових коштів на його утримання не передбачили.

Читайте також: У Локачинській лікарні хочуть закрити інфекційне відділення. ОНОВЛЕНО.

На сесії затвердили фінансовий план і Програму розвитку та фінансової підтримки КНП «Локачинська ЦРЛ» на 2020 рік, внесли доповнення до Комплексної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2020 роки, продовжено термін дії контракту на один рік з директором райдрукарні Євгеном Костюком тощо. 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024