Як живуть Локачі в умовах карантину. ФОТОРЕПОРТАЖ

28 Березня 2020, 11:16
2965

Ситуація з поширенням коронавірусної епідемії в Україні змінила звичне життя і наших краян.

В Локачах в цілому дотримуються умов карантину. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Перехожих на вулицях мало. Близько чверті з них вдягають захисні маски. В рукавичках людей дещо менше зустрічається. Хоча такі засоби захисту у довільній кількості і за доступною ціною можна купити у «Міді-маркеті» та аптеці, що знаходиться на вулиці Героїв Майдану.

Маски з'явились в аптеках лише два дні тому. Придбати їх можна і в магазині «Агросвіт». Але, попри ситуацію з відсутністю таких засобів захисту раніше, працівники аптек, торговельних закладів, банків, як і належить, обслуговували відвідувачів в масках та рукавичках. Одних забезпечили роботодавці, інші, як розповіли, пошили маски власноруч або ж мали в запасі.

Таблетки парацетамолу, за словами фармацевтів, тиждень тому розкупили за два дні. На цьому тижні такі ліки знову з’явились в продажі.

На вагу золота в Локачах є антисептики. В понеділок їх застати можна було хіба що в магазині «Скриня». Тут відділи з групою товарів, що не належать до засобів особистої гігієни, на час карантину зачинені. Така ж ситуація й багатьох інших торговельних закладах.

В усіх продуктових магазинах ажіотажу щодо нестачі будь-якого виду продукції не спостерігається. Продавці кажуть, що люди за час введення карантину витрачають помітно більші суми на крупи, макарони, олію, борошно, фрукти та овочі.

Так званих скупчень людей в райцентрі не спостерігається. В рамках карантинних заходів в аптеці, що на вулиці Луцькій, зроблено розмітки, аби покупці перебували один від одного на відстані півтора метра. До інших аптек (на вулицях Миру та Героїв Майдану) відвідувачі мають право заходити по одному до кожної з кас. Решта покупців чекають своєї черги біля входу.

Подібна ситуація склалась в «Ощадбанку» та ПриватБанку. В період обмежувальних заходів тут клієнти мають право заходити лише з дозволу працівників банку, аби кількість відвідувачів не перевищували дві та п’ять осіб відповідно. Також у ПриватБанку повідомили, що з 24 березня запроваджені зміни в графіку роботи закладу: працюватимуть з 9:00 до 15:00.

Велику увагу працівники закладів приділяють вологим прибиранням, дезінфекції та провітрюванню приміщень. З метою поінформувати громадян про необхідність дотримання умов карантину, цього тижня вулицями Локач курсували з гучномовцями автомобілі пожежно-рятувальної служби та відділення поліції.

Жителі сіл, аби розв'язати нагальні проблеми, до райцентру добираються власним транспортом. На вулицях чи майданчиках дітвори не видно. В поодиноких випадках можна бачити малечу з батьками в салонах автомобілів. Люди старшого віку також стараються без особливих причин не виходити з дому.

Жителі не панікують. Просто стараються достойно справлятись з певними незручностями, що тимчасово виникли в умовах карантину.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Фото автора

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024