В Україні запускають додаток, щоб стежити за дотриманням карантину

06 Квітня 2020, 11:36
Телефон / Фото ілюстративне 1455
Телефон / Фото ілюстративне

В Україні запускають спеціальний мобільний додаток, який допоможе контролювати дотримання умов карантину чи самоізоляції.

Дотримання цих умов контролюватимуть через геолокацію та FaceID. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі 24 каналу.

За його словами, нині додаток проходить модерацію в Apple Store та Google Play Market.

Він пояснив, що додаток не буде постійно відстежувати геолокацію людини. Однак вона отримуватиме в день декілька пуш-повідомлень, їй потрібно буде сфотографуватись і водночас буде фіксуватись її геолокація.

Ті люди, які не мають смартфонів, їм будуть телефонувати з call-центру і перепитувати, чи вони перебувають на самоізоляції.

Як працюватиме застосунок

Додаток буде збирати дані про геолокацію та FaceID. І це відбуватиметься у випадковий період часу.

«Одразу заспокою – жодного «великого брата» чи стеження за громадянами. Обов’язковий контроль для хворих та добровільний для самоізольованих. Інакше епідемію не зупинити», – зазначив Федоров.

Окрім того, за допомогою цього застосунку, можна буде замовляти продукти та ліки онлайн, а також повідомляти про стан здоров’я.

Також у Мінцифрі планують за допомогою сервісу Дія проводити моніторинг можливого контакту з хворим. Для цього користувачі повинні будуть сканувати QR-коди в магазинах, таксі тощо. Після цього людину будуть попереджати про можливий контакт з хворим.

Читайте також: Як захистити себе від коронавірусу. ВІДЕО

Найбіднішим верствам населення під час карантину будуть виплачувати допомогу

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024