На Волині вирішують, як святкувати Пасху та Вербну неділю

07 Квітня 2020, 11:43
В області вирішують, як святкувати Пасху та Вербну неділю 1252
В області вирішують, як святкувати Пасху та Вербну неділю

В умовах пандемії відвідування церкви, участь у масових релігійних обрядах є небезпечним. Особливо гостро це питання постає напередодні великого релігійного свята – Великодня.

Про це говорили 6 квітня під час зустрічі представників Волинської ОДА, Національної поліції Волині та керівників релігійних організацій області. Йдеться на сайті Волинської ОДА.

Мета зустрічі – напрацювати ряд рекомендацій для безпечного святкування Вербної неділі та Пасхи в умовах поширення коронавірусної інфекції.

«Перед великими релігійними святами ми повинні скоординувати свої дії, аби унеможливити поширення небезпечної хвороби. Від ефективності нашої з вами спільної роботи залежить життя та здоров’я наших громадян», – звернулася до учасників наради заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Згідно з постановою № 255 Кабінету Міністрів України від 6 квітня в Україні діють посиленні карантинні заходи. Заступник начальника ГНУП у Волинській області Сергій Козак наголосив, що обмежувальні заходи стосуються і проведення релігійних обрядів. Відтак, поліція готова спільно із представниками духовенства та виконавчої влади напрацювати алгоритм дій проведення прийдешніх християнських свят.

«В умовах нинішньої ситуації пропонуємо усі релігійні обряди провести без участі парафіян. Освячення верби та паски здійснювати на вулиці з дотриманням усіх рекомендацій представників охорони здоров’я, з використанням засобів індивідуального захисту», – запропонував Віталій Тортина, заступник начальника управління – начальник відділу дільничих офіцерів поліції ГУНП у Волинській області.

До слова, наразі робоча група Волинської ради церков напрацьовує спільні рекомендації проведення Великодніх свят. Інформацію повідомлять згодом.


Читайте також: На Волині зменшили кількість місць для обсервації 

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024