Дирекція шкіл самостійно визначатиме, коли будуть літні канікули

08 Квітня 2020, 20:05
Дирекція шкіл самостійно визначатиме, коли будуть літні канікули 951
Дирекція шкіл самостійно визначатиме, коли будуть літні канікули

Попри те, що навчальний рік в Україні може тривати до 1 липня, це не означає, що усі школярі навчатимуться в червні. Школи матимуть право самостійно визначити час початку літніх канікул.

Про це в онлайн-інтерв'ю Українській правді сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, – пише Освіта.ua. 

Із її слів, після завершення карантину вчителі мають отримати час, щоб оцінити рівень оволодіння знаннями учнями під час дистанційного навчання.

«Наголошую на тому, що після скасування карантину, якщо це відбудеться, наприклад, у травні місяці, то дуже важливо, щоб вчителі мали можливість для діагностування  ситуації, як учні засвоїли матеріал під час карантину. Чи вдалося учням зрозуміти вивчені теми,» – сказала Мандзій.

Також вона повідомила, що після цього вчителі зможуть вибудувати свій навчальний план роботи з учнями.

Читайте також: Чужі на своїй землі, або хроніки депортації – відеоблогер зі Світязя записав сюжет на актуальну тему

Працівники Шацького лісового коледжу імені В.В.Сулька атестувалися в режимі онлайн

«Це зовсім не означає, що аж 1 липня всі учні вийдуть з шкільного подвір'я. Йдеться про те, що зараз учні працюють з вчителями дистанційно, але для того, щоб зрозуміти, що всі школярі мали можливість опанувати матеріал, потрібен час. І цей час залежить від карантину, або він буде передбачений у червні або у вересні. Цей час визначає школа. І тільки школа у праві врегулювати цю ситуацію», – зазначила в.о. міністра освіти і науки.

Вона також ствердно відповіла на запитання про те, що учні зможуть піти на канікули за рішенням школи, якщо вчителі впевняться у належному рівні їхніх знань.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024