З травня Уряд планує поетапне полегшення карантину в Україні

12 Квітня 2020, 20:04
1676

Поетапне полегшення карантинних заходів розпочнеться в травні. Уряд готує відповідну стратегію, яку презентує найближчим часом.

Про це сьогодні, 10 квітня, в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Очільник Уряду вкотре наголосив, що Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти вдома. Проте наразі перед країною постали надзвичайно важкі й серйозні виклики. І ніхто зараз не може спрогнозувати майбутнє. Водночас найголовніше – це побороти та приборкати коронавірус.

«Що хочу тут наголосити: рішення про послаблення карантину буде прийматися на основі даних про динаміку щодо кількості людей, які захворіли на коронавірус», –  підкреслив Денис Шмигаль.

За його словами, лише після того, як динаміка почне знижуватися, держава розпочне вихід з карантину, але за нових соціальних стандартів життя. Уряд зараз фактично цілодобово працює над відповідною стратегією.

«У травні Україна має піти на роботу. У яких умовах, у яких нових соціальних стандартах, у яких часових рамках –  це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками», –  відзначив Денис Шмигаль.

За його словами, цей план включає в себе завершення навчального року 2019/2020, відновлення роботи громадського транспорту, але за новими правилами, вільне відвідування зон відпочинку тощо. Проте масочний режим буде тривати.

Водночас Прем’єр-міністр анонсував деякі проєкт, над якими Уряд зараз працює. Це підтримка вразливих верств населення, допомога по безробіттю, підтримка малого і середнього бізнесу. Зокрема, кредитні канікули, рефінансування кредитів тощо.

Денис Шмигаль повідомив, що зі зняттям карантинних обмежень Уряд розпочинає програму створення 500 тисяч робочих місць.

«Дуже важливо підтримати людей, які втратили роботу. Сьогодні в Україні більше 320 тисяч безробітних. Після оголошення карантину – від 4 до 5 тисяч таких людей реєструється щодня», –  зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також повідомив, що Уряд розробляє пакет програм підтримки вразливих верств населення. Але для їхнього впровадження у життя потрібні зміни до Держбюджету.

Нагадаємо, з початку квітня Уряд затвердив посилення карантинних заходів для стримання поширення коронавірусної хвороби в України. 

Читайте також:

Через карантин, на Рівненщині Великдень святкуватимуть онлайн

У вихідні дні на Волині вводять особливий режим пересування

Лучани регулярно порушують карантин, гуляючи з дітьми 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024