В Локачинському центрі зайнятості розповіли про зміни в процедурі нарахування виплат безробітним

17 Квітня 2020, 09:38
1435

Районний центр зайнятості нині працює у звичному режимі, проте усі послуги на період карантину тут надаються дистанційно – при допомозі мобільних електронних сервісів та скриньки для кореспонденції.

Навіть в питаннях щодо потенційного працевлаштування краян консультують в телефонному режимі.

До речі, як зауважує директор Локачинської філії Волинського обласного центру зайнятості Олександр Ребрук, на період карантину запровадили і певні зміни щодо процедури нарахування виплат безробітним.

«Якщо раніше ми призначали допомогу по безробіттю з восьмого дня перебування людини на обліку, то нині, згідно з новою постанови кабміну, це робимо відразу після звернення. Для цього необхідно подати лиш дві заяви без підтверджуючих первинних документів. Звісно, такі державні преференції людям імпонують, як і те, що тепер не потрібно з різних питань відвідувати нашу установу, в тому числі і періодично «відмічатись». Тимчасово скасовано й семінари та інші групові заходи. Та хочу наголосити: коли карантин завершиться, у нашій службі знову буде графік особистих відвідувань», – інформує Олександр Ребрук. 

Читайте також: Локачанам буде простіше зареєструватися в центрах зайнятості.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024