Юному барабанщику з Локач підкорюються навіть всесвітньовідомі хіти

17 Квітня 2020, 10:16
Богдан Малесик 3115
Богдан Малесик

Навчитись грати на якомусь музичному інструменті – мрія багатьох людей. Тільки не кожному це під силу, бо, окрім бажання, потрібно ще мати певні природні задатки, от як хороший слух і відчуття ритму.

У мого сьогоднішнього співрозмовника – старшокласника Богдана Малесика, із цим усе гаразд.

Ази гри на барабанах хлопець із легкістю освоїв ще в молодших класах, відвідуючи гурток керівника Михайла Костючка в районному Будинку школяра. І хоча відтоді пройшло вже багато часу, свого захоплення не полишив.

Читайте також: Жителька Павлович поділилася секретами декору власної садової ділянки

«Кілька років тому батько купив мені барабанну установу. Вона, звісно, простенька, для початківців, проте це вже не стільчик і олівці, як було в дитинстві. Щодень вдома щось імпровізую, «міксую» відомі хіти… Інколи й з другом, Олегом Франчуком, збираємось, який має власну електрогітару. Спочатку репетирували під метронома, а тепер і без нього добре виходить. Якби знайшовся ще бас-гітарист, то, можливо, і на районній сцені зважились виступити», – говорить співрозмовник.

Ну а поки власного гурту хлопці ще не створили, Богдан на ентузіазмі грає у складі більшості ансамблів та оркестрів місцевої дитячої музичної школи (там, до речі, колись навчався по класу труби у свого дядька Василя Юхимюка). Власне, без участі юного барабанщика в останні роки не проходить жоден концерт цього мистецького закладу.

Читайте також: Жителька Павлович поділилася секретами декору власної садової ділянки.

«Для мене, як початківця, досвід виступів перед широкою аудиторією досить корисний. Це дає можливість постійно урізноманітнювати репертуар – від класики до сучасних треків, взаємодіяти у колективі з іншими музикантами. На сцені, зазвичай, імпровізую, для барабанщика головне не втратити ритм і не вибитись із загального звучання. Хоча трапляються й технічно складні композиції, от як, наприклад, «Пірати Карибського моря», яку на звітному концерті музшколи грав вже по нотах», – розповідає далі.

Нові техніки гри на ударних, Богдан переймає в Інтернеті. Каже, що самостійно освоїв подвійний удар (за один замах палички відбувається одночасно два удари), американський захват (палички під час гри рухаються паралельно підлозі) тощо.

Читайте також: Затурчанка зібрала колекцію ґудзиків, кількість яких сягає близько пів тисячі.

У вільний час школяр полюбляє слухати важкий рок і метал, переглядати в ютуб відеоролики з виступів всесвітньовідомих барабанщиків. Серед його кумирів – Krimh, Eloy Casagrande, Jojo Mayer, Lars Ulrich (Metallica), Ray Luzier (Korn). Наслідуючи цих легендарних музикантів, хлопець пробує вдома відтворити композиції із їхнього доробку. Такі репетиції, як зізнається, проходять гучно й емоційно.

«Добре, що не у квартирі живу, а то сусідам було б непереливки. А щоб «бамкання» не заважало батькам (хоча вони й особливо не скаржились), я придбав тренувальний пед. Його елементи використовуються замість звичних барабанів і тарілок й звучать значно тихіше», – розповідає хлопець.

Нині одинадцятикласник улюбленому заняттю відводить менше часу – лишень хвилин 20 – 30 на день, адже активно готується до ЗНО. Богдан Малесик не виключає, що, можливо, для подальшого навчання обере заклад мистецького спрямування, а якщо і ні, то, запевняє, ударні для нього залишаться хобі на усе життя.

Читайте також: Локачанин поділився секретами вирощування сортових горіхів та Юна футболістка із Затурець стала найрезультативнішою гравчинею відомої на Волині команди.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024