На Волині порушень карантинних обмежень під час великодніх богослужінь не було

20 Квітня 2020, 11:11
Фото ілюстративне 1178 Джерело: Національна поліція України
Фото ілюстративне

Працівники поліції  зафіксували 19 випадків недотримання карантинних обмежень під час великодніх богослужінь в  Україні.

На території держави 18-19 квітня відбулися заходи з нагоди святкування Великодня. Загалом святкові богослужіння проводилися у 13 658 храмах в усіх регіонах України. Про це повідомляють  на фейсбук-сторінці Національної поліції.

Публічну безпеку та порядок забезпечували 26 500 поліціянтів і військовослужбовців Національної гвардії України. Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

«Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту в 19 культових спорудах на території 13 областей. Полісмени склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», – повідомляє голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, порушення карантинних обмежень під час богослужінь зафіксовані у Донецькій області – чотири , у Дніпропетровській, Запорізькій та у місті Києві – по  два, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Рівненській, Одеській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях – по  одному.

Читайте також: На Любешівщині поліція посилено перевіряє дотримання карантинних заходів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39