Проєкти, заходи та матеріальна база: як розвивали культуру у Війницькій ОТГ минулого року

21 Квітня 2020, 15:34
1170

У Війницькій громаді мережа установ, що створюють умови для творчого розвитку особистості, підвищення культурного рівня, естетичного виховання громадян, доступності освіти у сфері культури для задоволення культурних потреб жителів громади включає 11 установ.

Це 2 будинки культури, 3 клуби, 5 бібліотек, 1 бібліотека-клуб. Про це йдеться у звіті голови ОТГ Сергія Вербицького, який оприлюднили на сайті громади

Протягом 2019 року працівники закладів культури постійно працювали над вивченням та задоволенням культурних запитів різних категорій населення. Робота здійснювалася згідно з планом роботи на 2019 рік, враховуючи всі державні та релігійні свята.

Клубні заклади є організаторами та співорганізаторами проведення різнопланових заходів: урочистостей та концертних програм до державних, професійних, календарно-обрядових свят, мітингів, вечорів пам'яті.

Так, працівники закладів культури Війницької громади організували та провели спільні свята до Дня молоді, Дня Незалежності «Велична і свята, ти наша мати Україно», Дня захисника України «В єдності наша сила», Дня працівників сільського господарства. «Війницькі посиденьки» взяли участь у всеукраїнському фестивалі «Український коровай сузір’я», який відбувся у Володимир-Волинському; бібліотека у Березовичах взяла участь в обласному конкурсі на найкращий поетичний чи прозовий твір «Думи і мрії».

У бібліотеках оформили книжкові виставки з нагоди державних свят, а також присвячені ювілеям видатних письменників та поетів.

Протягом 2019 року працівники гуманітарного відділу спільно із працівниками культури підготували 3 проєктні заявки у сфері культури, а саме:

  • проєктну заявку «Пісенне село» від БК у Березовичах на конкурс – інфраструктурні гранти від House of Europe на суму 59,4 тисячі гривень для придбання звукової музичної апаратури для будинку культури у Березовичі;
  • проєктну заявку «Сільська мелодія» від клубу у Війниці на конкурс – інфраструктурні гранти від House of Europe на суму 63 тисячі гривень для придбання звукової музичної апаратури для клубу у Війниці;
  • проєктну заявку «Бібліотека майбутнього» від бібліотеки у Губині на конкурс  інфраструктурні гранти від House of Europe на суму 36,6 тисячі гривень для придбання меблів.

Протягом 2019 року покращили матеріальну базу закладів культури:

  • поточний ремонт будинку культури у Губині – 5, 004 тисячі гривень (місцевий бюджет) на придбання плит;
  • поточний ремонт частини даху будинку культури с.Березовичі – 32,2 тисячі гривень (місцевий бюджет);

За звітний період надано платних послуг на суму 1050 гривень.

В галузі спорту створили футбольний клуб «Штурм». Фінансування галузі спорту з місцевого бюджету у 2019 році становило – 4032 тисячі гривень на проведення спортивних заходів, фізкультурно-оздоровчої та навчально-тренувальної роботи шкіл.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39