На Локачинщині спіймали 12 громадян, які порушили правила рибальства

28 Квітня 2020, 11:45
2911

На Локачинщині виявили осіб, які порушували правила рибальства. 

Їх виявили 25 квітня. Про це повідомляють у Рибоохоронному патрулі Волині.

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля під час спільного рейду з працівниками Локачинського відділення Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області виявили ряд порушень на водних об’єктах Локачинського району. Так, викрили 12 громадян, які порушували правила рибальства.

На осіб оформили протоколи про адмінправопорушення за частиною 3 статі 85 КУпАП та накладено штрафи на суму 612 гривень. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

У період з 20 по 27 квітня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 75 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, склали 60 протоколів за порушення правил рибальства та 11  за грубі порушення. Оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 28 одиниць заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучили 5,5 кілограмів водних біоресурсів та 17 одиниць заборонених знарядь лову. Наклали штрафів на суму 3 009 гривень. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 802 гривень», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»:(067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація: Нагадуємо, з першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Читайте також: Поблизу Старого Загорова чоловік виловлював рибу колючим знаряддям та Сімейне браконьєрство: батько та син з Локачинщини шість разів незаконно виловлювали рибу.

Коментарі
28 Квітня 2020, 22:43
Ви конкретніше можете писати? Що і чим ловили....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024