Фермер, підприємство якого розташоване на Локачинщині, розповів про посуху та складну сівбу

30 Квітня 2020, 17:12
2663

Через посуху волинські аграрії ризикують втратити частину урожаю. 

Про це розповів керівник ТзОВ «Волинь Нова» Іван Мисевич у сюжеті Суспільного

Його підприємство розташоване у Горохівському та Локачинському районах. Вирощує ріпак, озиму, яру пшеницю та ячмінь. Цими днями завершили сівбу гороху та кукурудзи.

«Цього року сівба дуже складна у зв’язку із малою кількістю опадів. Як в зимовий період, так само і зараз. Земля потріскана, волога на критичному рівні. Якщо не буде найближчим часом дощів, це дуже вплине на результат цього року по врожаю», – розповідає директор сільгосппідприємства Іван Мисевич. 

Жителі села Бубнів працюють на городах із перших днів квітня. Місцева жителька Марія Власюк каже, що посадили малину, цибулю, моркву, буряки, картоплю, посіяли озиму пшеницю, перець та помідори. Розповідає, що через суху весну доводиться щовечора поливати городину.

«З чоловіком удвох вивозили гній, розкидали. Він пригорав. Маємо свого трактора, невеличкого Т-25 і чоловік працює на ньому. Переорював на ньому, потім удвох знову посадили картоплю. Завжди приїздять діти, але цього разу вони не захотіли їхати, бо карантин», – розповідає Марія Власюк.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024