На Локачинщині з початку року було 10 пожеж сухої трави, сміття та лісу

04 Травня 2020, 11:54
782

На території Локачинського району з початку року виникла 9 пожеж сухої рослинності та сміття на відкритій території та 1 пожежа лісу.

З настанням весни та сонячної погоди, безвідповідальні громадяни наводять лад на при на присадибних ділянках, городах та дачних ділянках, уздовж узбіч доріг  випалюючи суху рослинність. Про це повідомляють у Локачинській райдержадміністрації.

В наслідок чого жителі району задихаються повітрям насиченим ядучим димом, оксидами азоту, чадним газом, важкими металами і низкою канцерогенних сполук. А ще через поширення вогню по сухій рослинності виникають пожежі в господарських спорудах, лісових масивах та торфовищах.  

З метою запобігання  виникнення пожеж в природних екосистемах працівниками Локачинського районного сектору управління ДСНС у Волинській області 30 квітня спільно з головним спеціалістом державної екологічної інспекції у Волинський області,  в.о. начальника Локачинського відділення поліції Горохівського відділу поліції ГУ НП у Волинській області та Привітненським сільським головою  проведено чергову рейдову перевірку населених пунктів району Привітненської ОТГ. Під час рейду здійснили виїзд також до місця стихійного сміттєзвалища організованого за межами Колпитова на якому напередодні виникло загорання сміття.

Читайте також: Винних за стихійне сміттєзвалище у Колпитові, притягнуть до відповідальності.

У ході спілкування з місцевими жителями встановили, що мешканці викидають постійно на дану ділянку сміття, внаслідок чого утворилося стихійне сміттєзвалище. Поліцейськими Локачинського відділення поліції на сільського голову буде винесено відповідно до ст.23 Закону України «Про національну поліцію» Подання «Про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню правопорушень, з метою вжиття ними заходів щодо усунення стихійного сміттєзвалища на території Привітненської сільської ради».

Представники  державної екологічної інспекції зібрали матеріали, стосовно винних осіб до яких будуть застосовані заходи адміністративного впливу за ст. 82 КУпАП.

Читайте також: Поблизу Колпитова горіло сміттєзвалище.

Поліцейські наголошують, що відповідно до ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» на об'єктах благоустрою (до яких відносяться, зокрема, території загального користування) забороняється: вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг.

Під час рейду було проведено профілактичні бесіди з громадянами щодо запобігання пожеж в екосистемах, відповідальність за порушення правил благоустрою та норм екологічного законодавства. В ході бесід вручено листівки з роз’ясненням про адміністративну відповідальність за вищезгадані діяння. Побідні рейдові перевірки будуть здійснюватися протягом всього пожежонебезпечного періоду.

Читайте також: Волинян закликають бути максимально обережними у пожежонебезпечний період.

Основне завдання спільних рейдових груп – це забезпечення права кожної людини на безпечне для життя і здоров'я довкілля . 

 Враховуючи вищевикладене, Локачинський РС УДСНС України у Волинській області просить Вас постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення спалювання сухої рослинності та виникнення пожеж в екосистемах та наголосити, що за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Забезпечити виготовлення листівок, буклетів, постерів «Бережіть природу від пожеж» для проведення профілактичних заходів щодо протидії пожежам у природних екосистемах. Також створити в установленому законодавством порядку резерв  пально-мастильних матеріалів необхідний для гасіння цих пожеж.

Читайте також: На відновлення пожежної у Війниці минулого року витратили 353 тисячі гривень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024