Покарали уродженця Маркович, який незаконно зберігав мисливський карабін та боєприпаси

17 Травня 2020, 10:16
1564

Судили уродженця Маркович, який незаконно зберігав вдома мисливський карабін моделі «ТОЗ-17-01» та боєприпаси до нього до моменту їх виявлення та вилучення працівниками поліції.

Так, під час огляду квартири в якій проживає чоловік, працівники поліції виявили та вилучили мисливський карабін моделі «ТОЗ-17-01» та 14 патронів до нього. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Відповідно до висновку судової балістичної експертизи, п`ятизарядний мисливський карабін моделі «ТОЗ-17-01, калібру 5,6 мм, відносяться до нарізної вогнепальної зброї, 14 патронів, які вилучили, належать до боєприпасів та є спортивно-мисливськими патронами кільцевого запалення, калібру 5,6 мм, для стрільби придатні.

Таким чином чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 263 КК України.

Особу визнали винним у пред`явленому обвинуваченні за частиною 1 статті 263 КК України та призначили йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі статей 75, 76 КК України чоловіка звільнили від призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він, протягом іспитового строку, тривалістю один рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки, а саме: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

З чоловіка стягнули дохід держави витрати пов`язані із залученням експерта для проведення судової балістичної експертизи в сумі 1 256 гривень.

Читайте також: Сільського голову з Локачинщини, якого підозрюють у службовому підроблені, судитимуть.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024