Війницька ОТГ підписала Меморандум про партнерство з Володимир-Волинською міськрадою

18 Травня 2020, 10:21
1040

Володимир-Волинська міська рада та сусідні об'єднані територіальні громади, серед яких і Війницька ОТГ, підписали Меморандум про партнерство. 

Це документ про співпрацю, з метою участі в освітній програмі «SPACES. Про це повідомляють у Володимир-Волинській міськраді. 

Просторове планування для доступності, співробітництва та економічної сталості», підписали міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк та очільники ОТГ: Устилузької – Віктор Поліщук, Оваднівської – Сергій Панасевич, Зарічанської – Ігор Пальонка, Зимнівської – Вячеслав Католик та Війницької – Сергій Вербицький.

Як повідомила начальниця відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва виконавчого комітету міської ради Любов Саць, участь у програмі «SPACES», що, до речі, відбувається на конкурсній основі, дасть можливість підвищити свої професійні навики у сфері просторового планування та співробітництва, працюючи з інтернаціональною командою менторів та експертів із Швейцарії та Румунії, дослідити передові європейські практики, а також провести низку заходів із залучення місцевих мешканців, бізнесів та інших зацікавлених сторін до процесу планування розвитку своєї території.

При цьому, очільник міста Петро Саганюк зазначив, що підписання цього документа концентрує увагу на питаннях підвищення доступності послуг та економічного зростання територій.

Довідково: Платформа CANactions School розробила освітню програму «SPACES. Просторове планування для доступності, співробітництва та економічної сталості». Участь у програмі безкоштовна, вона триватиме протягом 2020 року та розрахована на спільну участь 4-6 ОТГ, які розташовані поруч. Програма тестує унікальний для України планувальний формат, коли одночасно кілька сусідніх ОТГ спробують знайти точки дотику і побудують взаємовигідні стосунки.

 Управлінські команди кількох сусідніх ОТГ, спільно з експертами з просторового планування, навчаться розробляти неформальну просторову документацію і створять платформу для запуску спільних проєктів з фокусом на економічний розвиток та доступність соціальних послуг. Результатом програми SPACES буде розроблена учасниками субрегіональна «Концепція просторового розвитку», яка покриватиме територію всіх ОТГ-учасниць та допомагатиме їм координувати проєкти міжмуніципального співробітництва, незважаючи на адміністративні кордони. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024