Для Привітненської громади організували консультацію з бюджетних та юридичних питань

03 Червня 2020, 13:58
1003

Для Привітненської громади провели консультацію з бюджетних та юридичних питань, яку організували представники Волинського регіонального офісу. 

Під час консультації йшлося про питання виконання бюджету та юридичні та кадрові нюанси. Про це повідомляють у ULEAD Волинському регіональному офісі.

Участь у консультації узяли: керівник Волинського РО Анатолій Пархом'юк, радник Волинського РО Анатолій Матвіюк, радник Волинського РО Андрій Погорілий, керівниця фінансового відділу Привітненської ОТГ.

Під час консультації представницю громади ознайомили з особливостями функціонування у карантинний період, обговорили стан наповнення місцевого бюджету та шляхів збалансування бюджету.

Консультація відбувалась дистанційно, за допомогою програми MS Teams. Учасники зустрічі виявили високу зацікавленість, активно долучились до обговорення, підготували багато питань за цією тематикою.

За результатами консультації її учасники-представники Привітненської ОТГ отримали актуальну інформацію щодо:

  • змін до «Закону про Державний бюджет 2020 та їх вплив на бюджет громади»;
  • практики нормативного врегулювання контролю за витратами місцевого бюджету;
  • необхідні дії щодо нормативного забезпечення роботи персоналу бюджетних закладів та апарату ради у часі карантинних обмежень;
  • заходів щодо контролю та прогнозування за надходженнями у місцевий бюджет;
  • змін до Закону «Про публічні закупівлі»;
  • змін до Закону «Про загальну середню освіту».

У рамках онлайн консультації обговорили заходи, прийняті Привітненською ОТГ в період дії карантинних обмежень. Обговорили стан наповнення місцевого бюджету, основні фактори впливу та загрози, роботу з платниками щодо прогнозування подальшого наповнення бюджету та збільшення надходжень, заходи з контролю видатків, наголосили на необхідності документального оформлення таких заходів.

Також обговорили стан оптимізації мереж закладів, заходи, здійснені щодо виконання вимог Закону «Про загальну середню освіту» у частині переведення керівників шкіл та вчителів-пенсіонерів на строкові трудові договори, заходи щодо змін у роботі у зв’язку із набуттям чинності змін у Закон «Про публічні закупівлі». 

Запропонували увідповіднювати Закону стан справ у цій галузі та обговорили зміни до Держбюджету і їх вплив на бюджет громади.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024