У Локачинському райвійськкоматі назвали кращих резервістів першої та другої черги

13 Червня 2020, 12:58
1541

Офіційно вшановувати бійців оперативного резерву у нашій країні почали торік.

Це свято громадян, які сумлінно виконували свій конституційний обов’язок, проявили відвагу, героїзм та стійкість характеру під час захисту незалежності та територіальної цілісності, і нині знаходяться у готовності в будь-який час знову стати до лав українського війська.

Набір резервістів на навчальні збори, мета яких – вдосконалення навичок за своєю військово-обліковою спеціальністю, участь в злагодженні підрозділів бригади тощо, в районі проводять з 2015 року, коли відновив свою роботу райвійськкомат. Прибути на них – обов’язок тих, кого зараховано у військовий резерв.

Як зауважує начальник відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Локачинського райвійськкомату майор Павло Вознюк, є дві категорії резервістів: оперативного резерву першої черги (ті, які брали участь у бойових діях, або звільнились зі строкової служби) і оперативного резерву другої черги (військовозобов’язані, які служили чи не служили в армії, або вже побували на навчальних зборах).

«Військові частини щороку проводять навчальні збори (терміном 7, 15, 20, 30 чи 45 діб) на підставі плану, затвердженого генштабом ЗСУ. До прикладу, торік з Локачинського району було призвано на збори понад тридцять осіб. Це люди різного віку і статусу, вмотивовані та готові до виконання поставлених завдань. Кожен із них пройшов різнопланову підготовку в залежності від своєї військово-облікової посади, зокрема мав можливість вдосконалити тактичну, вогневу, військово-медичну підготовку», – розповідає Вознюк.

З нагоди свята у військкоматі поіменно назвали кращих бійців, які вже неодноразово гартували характер і вольові якості на військових полігонах. А це – резервісти оперативного резерву першої черги: солдати Віктор Кондратюк (село Коритниця), Олександр Романюк (Зубильне), Михайло Дацюк (Кисилин), Андрій Матчук (Зубильне), Володимир Свистун (Холопичі), Олександр Ханзерук (Затурці), сержант Валентин Стельмащук (Зубильне), старший солдат Андрій Гаць (Зубильне), старший сержант Олександр Соболь (Локачі), та резервісти оперативного резерву другої черги: старший лейтенант Ігор Губалюк (Окорськ), старший сержант Віктор Бондарук (Бубнів), солдат Віктор Гошій (Привітне).

До слова, солдата Віктора Кондратюка з Коритниці з нагоди свята буде нагороджено відзнакою обласної ради. І це, як кажуть у військкоматі, дійсно заслужена нагорода, адже чоловік понад рік боронив східні кордони на Луганщині, потрапивши під третю хвилю мобілізації, а нині сумлінно несе службу в оперативному резерві першої черги. Жодних навчальних зборів, на які попередньо призивали, не пропускав, постійно набуваючи корисний у військові справі досвід.

Нині Віктору – 37 років. Він неодружений, мешкає разом з мамою і братом в рідному селі. Як і багато односельців, перебивається тимчасовими заробітками. Про свої бойові заслуги говорити взагалі не хоче, мовляв захищати Батьківщину – обов’язок кожного її громадянина. Наголошує тільки, що за першим дзвінком, якщо буде потреба, готовий взятись за зброю.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024