В Затурцівській громаді ремонтують дороги за сучасною технологією

14 Червня 2020, 12:31
2093

Поганий стан автошляхів – одна із найболючіших проблем чи не в кожному населеному пункті нашого району.

Попри бажання змінити цю ситуацію, в місцевих бюджетах рідко вдається знайти кошти на належні ремонти. А періодичне грейдерування чи замощення ям матеріалами від розбору – методи малоефективні і недовговічні. Розуміючи це, в Затурцівській громаді взялися проводити точкові ремонти доріг за сучасною технологією – струменевим методом із застосуванням бітумних емульсій.

Роботи виконувала луцька фірма-підрядник «Унідор Сервіс». «Латання» доріг здійснювалося спецавтомобілем, який обладнаний пнемо-гідравлічною гарматою. На перший погляд це нагадувало звичайний ямковий ремонт, проте, як зауважує Затурцівський сільський голова Володимир Патійчук, тут є очевидні переваги над старими підходами.

«Ми підрихтовували тільки ті автошляхи, де є асфальтове покриття. Вибоїни і тріщини в дорожньому полотні спершу ретельно продувалися і очищувалися (більші попередньо підсипали щебенем), а тоді під великим тиском механізовано заповнювалися асфальтно-бітумною сумішшю. Власне, технологія на Волині не нова. Випробувати її мені порадив колега – керівник Копачівської ОТГ. Результат справді потішив. Тепер на відремонтованих дорогах автівкою можна навіть й розігнатися. Будемо надіятись, що вони прослужать довго», – говорить Володимир Андрійович.

До слова, в Затурцях вже проведені такі ремонти на вулицях 1 Травня, Зеленій, Лесі Українки та на під’їзді до села Вілька Садівська. Загалом, на це з місцевого бюджету спрямують 117 тисяч гривень. Враховуючи чималу протяжність шляхів, такий кошторис керівник громади вважає цілком прийнятним. Влітку бітумно-асфальтне покриття ще планують вкласти на вулиці Богдана Хмельницького, яка веде до місцевої амбулаторії.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024